Αύξηση των γραμμάτων στη νέα γραμμή διευθύνσεων του Mozilla Firefox

Οι νεότερες εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης ιστού έρχονται με μια επανασχεδιασμένη γραμμή διευθύνσεων που ονομάζεται ή .

Mozilla Firefox

Ορισμένοι χρήστες του Mozilla Firefox παραπονέθηκαν ότι το προεπιλεγμένο μέγεθος κειμένου του νέου Megabar στον Firefox είναι λίγο μικρό και δύσκολο να διαβαστεί. Το πρόβλημα γίνεται ενοχλητικό όταν οι χρήστες χρησιμοποιούν οθόνες υπολογιστών πολύ υψηλής ανάλυσης.

Η ομάδα του Mozilla έχει δώσει μια δυνατότητα στον Firefox, η οποία αν ενεργοποιηθεί μπορεί να αυξήσει το μέγεθος του κειμένου του νέου Megabar. Αυτή η προτίμηση είναι από προ απενεργοποιημένη και υπάρχει κάτω από στην ρυθμιστική σελίδα about του προγράμματος περιήγησης.

Εάν θέλετε να τροποποιήσετε το προεπιλεγμένο μέγεθος κειμένου της νέας γραμμής διευθύνσεων στον Firefox και θέλετε να το αυξήσετε, κάντε τα παρακάτω βήματα:

1. Ανοίξτε το Mozilla Firefox και σε μία νέα καρτέλα πληκτρολογήστε about:config στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε Enter. Θα σας δείξει ένα προειδοποιητικό μήνυμα, κάντε κλικ στο κουμπί “Αποδοχή του κινδύνου και συνέχεια”. Θα ανοίξει την σελίδα των Προηγμένων προτιμήσεων του Firefox.

  Έξι δωρεάν, εκκινήσιμα προγράμματα antivirus

2. Τώρα στο πλαίσιο φίλτρου αναζήτησης πληκτρολογήστε το εξής: .urlbar.update2.expandTextOnFocus

3. Η τιμή προτίμησης έχει οριστεί από προεπιλογή ως false. Για να ενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο, κάντε διπλό κλικ στην προτίμηση browser.urlbar.update2.expandTextOnFocus για να αλλάξει σε true. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο εναλλαγής που δίνεται δίπλα στο όνομα της προτίμησης.

Mozilla Firefox

4. Θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του Firefox για να εφαρμόσετε αλλαγές.

Αυτό είναι. Επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox και τώρα θα παρατηρήσετε αυξημένο μέγεθος κειμένου στη γραμμή διευθύνσεων του Firefox. H διαφορά δε είναι τεράστια αλλά αν τις βάλετε δίπλα δίπλα θα την καταλάβετε.

Παλιά:

Mozilla Firefox

Τώρα:


Επιπλέον συμβουλή:
Εάν θέλετε να επαναφέρετε τους όρους https:// και www στη γραμμή διευθύνσεων του Mozilla Firefox, ορίστε την σημαία browser.urlbar.trimURLs σε False στην ίδια σελίδα προηγμένων προτιμήσεων.
Αυτό θα αναγκάσει τον Firefox να εμφανίζει πάντα τους όρους https:// και www μπροστά από τις διευθύνσεις URL.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


11  +    =  12