Αυτά είναι τα βακτήρια που ζουν στο iPhone σου


Τα smartphone μας, δεν αποθηκεύουν μόνο τις επαφές μας, αποθηκεύουν και το βιολογικό ιστορικόόλων των δραστηριοτήτων μας. Φοιτητές του Πανεπιστημίου του Surrey τοποθέτησαν ένα αποτύπωμα των τηλεφώνων τους σε τριβλία Πέτρι (τα γνωστά στρογγυλά «πιατάκια» εργαστηρίου που βλέπετε στο CSI) για να διαπιστώσουν τι «κουβαλάει» πάνω της η κάθε συσκευή.

phone_bacteria

Τα αποτελέσματα των καλλιεργειών μετά από τρεις μέρες, φαίνονται στις φωτογραφίες. Τα περισσότερα βακτήρια που βρέθηκαν πάνω στην επιφάνεια των τηλεφώνων ήταν ακίνδυνα, αλλά οι εικόνες μπορεί να είναι μόνο ενδεικτικές για το πλήθος της «ζωής» που κρύβουν οι συσκευές μας.

Κάποια πιο επικίνδυνα βακτήρια βρέθηκαν, κι αυτά είναι ο Σταφυλόκοκκος aureus, βακτήριο που συχνά είναι υπεύθυνο για την τροφική δηλητηρίαση. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι 20% των ανθρώπων είναι χρόνιοι φορείς αυτού του βακτηρίου, το οποίο κατοικοεδρεύει στις αναπνευστικές διόδους της μύτης.

Η αόρατη ζωή του τηλεφώνου σας εμφανίζεται στη σειρά φωτογραφιών που πήραν οι φοιτητές και το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε βλέποντάς τις, είναι… μπλιαχ! Φέρτε το Dettol τώρα!!

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news