alert icon red

Amber Alert – προσέξτε καλά πριν αναδημοσιεύσετε μία εξαφάνιση

Amber AlertΚατά καιρούς, είτε στο , είτε σε διάφορες ιστοσελίδες, κλπ, διαβάζουμε για – Εξαφάνιση του τάδε παιδιού.

Η πρώτη συναισθηματική φόρτιση με το διάβασμα της αγωνιώδους ανακοίνωσης μας ωθεί να κάνουμε αμέσως αναδημοσίευση έτσι ώστε όλο και περισσότερος κόσμος να μάθει για τον γεγονός, πράγμα που ίσως βοηθήσει να βρεθεί το παιδί μία ώρα νωρίτερα.

Προσοχή όμως!!!!! Πριν κάνετε το παραμικρό, διερευνήστε πρώτα αν ήδη έχει βρεθεί !! Ενα απλό ψάξιμο στο και στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων θα έχετε σίγουρα μία απάντηση στο ερωτημά σας.

Ο λόγος που καθόμαστε και γράφουμε αυτό το άρθρο είναι ότι μας στενοχωρεί αφάνταστα να βλέπουμε αναδημοσιεύσεις εξαφανίσεων ανήλικων παιδιών που έχουν ήδη βρεθεί ακόμα και έξι μήνες πριν. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι στα μηνύματα αυτά αναφέρεται το πλήρες ονοματεπώνυμο του παιδιού καθώς  και η φωτογραφία του.

Δεν είναι άδικο και ιδιαίτερα στενάχωρο για την οικογένεια που είχε την τρομακτική εμπειρία της εξαφάνισης του παιδιού της και ενώ προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές  και να ισορροπήσει την ψυχική υγεία του ανήλικου ξαφνικά να βλέπει την δική σας ανακοίνωση με το όνομα και την φωτογραφία φάτσα κάρτα?? Οι αν θέλετε οι φίλοι του στο σχολείο να του πουν “Κώστα, σε είδαμε πάλι χτες στο διαδίκτυο, έχεις γίνει διάσημος” [το Κώστας τυχαίο όνομα].

  Αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζητάει license to kill για ρομπότ

Προσέξτε λοιπόν τι κάνετε, και εσείς στο facebook αλλά και εσείς οι Blogers. Δεν είναι όλα ένα παιχνίδι και δεν είναι το διαδίκτυο ένας χώρος που σας βλέπει μόνο η παλιοπαρέα σας. Και όσοι το κάνετε “καλή την πίστη” και με την “χαρά να βοηθήσετε” προσέξτε ιδιαίτερα γιατί μπορείτε εύκολα να καταστρέψετε όλη την δουλειά ανοικοδόμησης μιάς παιδικής ψυχής.

Να σας ενημερώσουμε επίσης, ειδικά για το facebook,  ότι αν αναμεταδώσετε την είδηση απευθείας από την πηγή, δηλαδή από την σελίδα του “χαμόγελο του παιδιού” τότε μετά την εύρεση του οι άνθρωποι εκεί φροντίζουν άμεσα να κατεβάσουν την ανακοίνωση και έτσι αυτόματα φεύγει και από τον δικό σας χώρο. Αν απλά αναμεταδώσετε την εξαφάνιση από οποιοδήποτε άλλον θα μείνει για πάντα στο χώρο σας. Και , δεν ξέρουμε γιατί, αλλά είμαστε σιγούροι, ότι αφού μάθετε ότι το παιδί βρέθηκε δεν θα ανατρέξετε ποτέ στις προηγούμενες ανακοινώσεις σας για να διαγράψετε το σχετικό άρθρο σας.

  Meta/Facebook ένα ακόμη τρίμηνο συρρίκνωσης κερδών

Θυμόμαστε μάλιστα, ότι σε μία σχετική ερώτηση που έγινε στο “χαμόγελο του παιδιού” στο facebook, αν μπορεί κάποιος να τυπώσει το Amber Alert και να το κρεμάσει στις κολώνες της ΔΕΗ της περιοχής του, η απάντηση που του δόθηκε ήταν “όχι, γιατί όταν το παιδί θα βρεθεί θα πρέπει ΑΜΕΣΑ όλες αυτές οι αφίσες να κατέβουν και ότι επίσης το χαμόγελο του παιδιού παίρνει ειδική άδεια από την αστυνομία για να δημοσιεύσει τα προσωπικά στοιχεία και την φωτογραφία του παιδιού με ισχύ μέχρι να βρεθεί” .  Δηλαδή, με λίγα λόγια προσέξτε τι αναδημοσιεύετε γιατί εκτός από εγκληματίας εξ αμελείας ίσως να είστε ΚΑΙ παράνομοι.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


1  +  7  =