Αλγερινός χαμογελαστός hacker χρεώνεται για την ανάπτυξη του SpyEye malware

O Hamza Bendelladj από την Αλγερία, γνωστός και ως “BX1,” που αυτή τη στιγμή κρατείται στην Ταϊλάνδη – όπου συνελήφθη νωρίτερα φέτοςέχει εκδοθεί στις ΗΠΑ . Κατηγορείται ότι έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη, την εμπορία, τη διανομή και τον έλεγχο του περιβόητου κακόβουλου λογισμικού που είναι γνωστό ως SpyEye.

algerian hackerΟ 24-χρονος χρεώνεται με την κατηγορία της συνωμοσίας για τη διάπραξη τραπεζικής απάτης, 10 κατηγορίες για απάτη κατά συρροή, 11 κατηγορίες για απάτες με υπολογιστή, καθώς και μια κατηγορία για συνωμοσία διάπραξης απάτης υπολογιστή.

Εάν κριθεί ένοχος, θα μπορούσε να καταδικαστεί σε 30 χρόνια φυλάκιση για τη συνωμοσία διάπραξης online τραπεζικής απάτης, έως και 5 χρόνια για τη συνωμοσία διάπραξης απάτης με υπολογιστή και μέχρι και 20 χρόνια για κάθε κατά συρροή απάτη. Επιπλέον, θα μπορούσε να αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμα συνολικού ύψους 14,000,000 δολαρίων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, μεταξύ του 2009 και 2011, ο Bendelladj και άλλοι υποτίθεται ότι ανέπτυξαν, διέθεσαν στο εμπόριο και πούλησαν διαφορετικές εκδόσεις του SpyEye σε άλλους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Οι αρχές πιστεύουν επίσης ότι ο Bendelladj είναι ο διαχειριστής, των servers διοίκησης και ελέγχου (C & C) του SpyEye malware.

  Η μαγνητική κασέτα δεν πρόκειται να πεθάνει

Ο ειδικός πράκτορας του FBI  και υπεύθυνος του Atlanta Field Office, Mark F. Giuliano  σχολίασε: “Το FBI έχει επεκτείνει τις διεθνείς του συνεργασίες για νακαταστήσει δυνατή την έκδοση των εγκληματιών οι οποίοι δεν γνωρίζουν σύνορα.”

Και πρόσθεσε: “Το ομοσπονδιακό κατηγορητήριο και η έκδοση του Bendelladj θα πρέπει να στείλει ένα πολύ σαφές μήνυμα στους διεθνείς κυβερνο-εγκληματίες οι οποίοι αισθάνονται ασφαλείς πίσω από τους υπολογιστές τους σε ξένες χώρες ότι στην πραγματικότητα, δεν είναι ασφαλείς γιατί έχουμε πρόσβαση.”

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  28  =  35