atm45

Malware κλείνει όλα τα ATMs στην Ταϊβάν μετά από ληστεία 2 εκατομμυρίων

Οκτώ κορυφαίες τράπεζες της Ταϊβάν έχουν αναστείλει τη λειτουργία 900 ΑΤΜs μετά την αποκάλυψη ότι Ρώσοι κακοποιοί χρησιμοποίησαν malware για να κλέψουν 2.180.000 δολάρια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

atm45 malware

Σύμφωνα με την Straits Times, οι ληστείες έγιναν το Σάββατο και την Κυριακή, 9 και 10 του Ιούλη 2016, και είχαν σαν στόχο τα ATMs των υποκαταστημάτων της τράπεζας First Bank της Ταϊβάν στις πόλεις Ταϊπέι και Taichung.

Μετά το περιστατικό, η Bank of , η Chang Hwa Bankη και άλλα πέντε τραπεζικά ιδρύματα ανακοίνωσαν την αναστολή των συναλλαγών με ΑΤΜ για να τα ελέγξουν για malware.

Οι κακοποιοί όπως φαίνεται μέχρι στιγμής είχαν βάλει στο στόχαστρο τα ΑΤΜ από την Wincor Nixdorf, μια γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει hardware για ΑΤΜ τραπεζών σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την Focus Taiwan, οι αρχές που διερευνούν την υπόθεση είπαν ότι από τα βίντεο παρακολούθησης διαπιστώθηκε ότι άτομα φορώντας καπέλα και μάσκες επισκέφτηκαν όλα τα ΑΤΜ, απέσπασαν μετρητά από κάθε ένα από αυτά και στη συνέχεια τα έβαζαν σε σακίδια που είχαν μαζί τους.

Επειδή τα ΑΤΜ φάνηκε να δίνουν χρήματα χωρίς δυσκολία, οι αρχές πιστεύουν ότι κάποιο λογισμικό ήταν κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνο για την ληστεία. Υποψιάζονται επίσης ότι οι απατεώνες πιθανά να είχαν συνεργάτη από το εσωτερικό της τράπεζας, ο οποίος διευκόλυνε την εγκατάσταση του κακόβουλου λογισμικού. Αναφέρουν ότι έχουν καταφέρει να εντοπίσουν έναν από τους απατεώνες, οποίος είναι Ρώσος υπήκοος και έχει εγκαταλείψει τη χώρα από την Δευτέρα 11 Ιουλίου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).