Απίστευτο: Η Apple επιτρέπει Self Service Repair σε iPhone & Mac

Η ανοίγει τα iPhone και Mac σε επισκευές DIY. Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει να πουλά ανταλλακτικά και εργαλεία των συγκεκριμένων συσκευών, Μαζί με αυτά θα προσφέρει οδηγίες για τον τρόπο επισκευής προϊόντων Apple στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθείτε σε κάποιο κατάστημα επισκευής.

Η Apple σχεδιάζει να ξεκινήσει αρχικά με τα iPhone 12 και 13, και θα ακολουθήσουν τα Mac με τσιπ M1. Θα μπορείτε να αντικαταστήσετε την οθόνη, την μπαταρία και την κάμερα του iPhone χρησιμοποιώντας εξαρτήματα της Apple αρχικά, ενώ αναμένονται κι άλλες επιλογές αργότερα.apple self service repair

Πρόκειται για μια τεράστια αλλαγή από την Apple, η οποία ιστορικά αντιστεκόταν στο δικαίωμα της επισκευή, και όλες οι επισκευές θα έπρεπε να πραγματοποιούνται από την ίδια, ή ελάχιστα εξουσιοδοτημένα καταστήματα.

Αυτή την εβδομάδα, η Apple απέσυρε το λογισμικό που εμπόδιζε το Face ID να λειτουργήσει εάν οι πελάτες αντικαθιστούσαν την οθόνη τους.

Η Apple αποκαλεί το πρόγραμμα “Επισκευή αυτοεξυπηρέτησης” από το “” και θα ξεκινήσει “αρχές του επόμενου έτους” στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Η εταιρεία αναφέρει ότι το πρόγραμμα προορίζεται μόνο για “μεμονωμένους τεχνικούς με τη γνώση και την εμπειρία στην επισκευή ηλεκτρονικών συσκευών” και ότι οι περισσότεροι πελάτες θα πρέπει να απευθύνονται σε επαγγελματίες. Προσφέρει όμως μια επιλογή για τους πελάτες που πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους. Η πραγματοποίηση αυτών των επισκευών από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, δεν θα ακυρώνει την εγγύηση, σύμφωνα με το TechCrunch, αν και κάτι αποτύχει θα μπορείτε να το ξανακάνετε.

Να αναφέρουμε ότι η εταιρεία έχει ήδη ένα πρόγραμμα για πώληση γνήσιων ανταλλακτικών σε συνεργεία επισκευής τρίτων. Η σημερινή ανακοίνωση δίνει μια ευκαιρία στους πελάτες της να αγοράζουν ανταλλακτικά σε τιμή Apple.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

apple,Self Service Repair,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).