Η Apple αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει φορτιστή USB-C

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν ένα νομοσχέδιο που μπορεί να αναγκάσει εταιρείες όπως την Apple να προσαρμόσει που δεν διαθέτουν ήδη κάποιον τυπικό φορτιστή USB-C. Το νομοσχέδιο θα συμπεριλαμβάνει τα iPhone, στην περίπτωση της Apple.

usb c cable

Συνολικά 602 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του σχεδίου την Τρίτη, με 13 κατά ενώ οκτώ από αυτούς απείχαν. Το σχέδιο αρχικά, συμφωνήθηκε προσωρινά τον Ιούνιο μεταξύ της Κομισιόν και των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά θα πρέπει να λάβει την τελική υπογραφή από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ο νόμος θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2023.

Η πρόταση αρχικά εξόργισε την Apple, η οποία δήλωσε ότι θα μείωνε την καινοτομία. Ωστόσο, η εταιρεία δοκιμάζει επί του παρόντος μελλοντικά iPhone που αντικαθιστούν την αποκλειστική θύρα Lightning με την τυπική υποδοχή USB-C, ανέφερε το Bloomberg τον Μάιο. Οι τρέχοντες φορητοί υπολογιστές Apple και τα μοντέλα iPad Pro τα χρησιμοποιούν ήδη, όπως και τα περισσότερα δημοφιλή smartphone με Android.

Η πρόταση έπεσε στο τραπέζι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πέρυσι. Σκοπός της είναι να περιορίσει τα περιβαλλοντικά απόβλητα και να εξοικονομήσει τους καταναλωτές περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ (247 εκατομμύρια δολάρια) ετησίως, καθώς δεν θα χρειάζεται πλέον να αγοράζουν ένα διαφορετικό φορτιστή για κάθε συσκευή, δήλωσε στο κοινοβούλιο την Τρίτη η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Επιτροπής Margrethe Vestager.

“Ο κοινός θα απλοποιήσει τη ζωή των Ευρωπαίων”, είπε η Vestager. “Δεν θα υπάρχουν άλλοι απαρχαιωμένοι φορτιστές στα συρτάρια, μειώνοντας το κόστος για τους ευρωπαίους πολίτες”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.
usb-c,Apple

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).