Apple share

Καταναλωτική οργάνωση από το Βέλγιο κινείται νομικά κατά της Apple για το θέμα εγγυήσεων στην Ευρώπη

Apple-share

Καταναλωτική οργάνωση στο Βέλγιο κατέθεσε εναντίον της στο θέμα της μονοετούς εγγύησης που προσφέρει η εταιρεία ισχυριζόμενη παραβίαση τοπικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας που προστατεύει τους καταναλωτές με εγγύηση δύο χρόνων σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα προϊόντα της Apple, κατηγορώντας παράλληλα την εταιρεία ότι εσκεμμένα δεν πληροφορεί το κοινό για τα δικαιώματά του.

Ως γνωστόν η Apple προσφέρει εγγύηση ενός έτους στα προϊόντα της προσφέροντας παράλληλα στους καταναλωτές τη δυνατότητα επέκτασης μέσω των προγραμμάτων AppleCare. Η πρακτική αυτή έχει βρεθεί στο επίκεντρο σκληρής κριτικής αρκετές φορές στο παρελθόν έχοντας αναδειχθεί σε σπουδαίο πρόβλημα/εκνευρισμό ιδιαίτερα σε χώρες που η Apple δεν έχει επίσημη παρουσία με Apple , όπως η Ελλάδα.

Και σε χώρες, όμως, όπου η εταιρεία διαθέτει επίσημη παρουσία δεν έχουν αποφευχθεί φασαρίες. Συγκεκριμένα, στην Ιταλία πρόσφατα υπεβλήθη πρόστιμο ύψους 900.000€ για μη συμμόρφωση στα δύο χρόνια εγγύησης οδηγώντας την εταιρεία στη δημοσίευση διευκρινιστικού σημειώματος στην ιστοσελίδα της, στην μετέπειτα απόσυρση των πακέτων AppleCare από τα ράφια των καταστημάτων και στην επιβολή νέου προστίμου.

Το Βέλγιο δεν είναι, ωστόσο, η μοναδική χώρα στην οποία οι καταναλωτές έχουν κινητοποιηθεί νομικά εναντίον της Apple. H Πορτογαλία μετά τις εξελίξεις στην Ιταλία σκόπευε να κινηθεί και αυτή νομικά ενώ οι πρακτικές της Apple έχουν προσελκύσει τα βλέμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).