Apple: Διέρρευσε η προειδοποίηση για τις διαρροές

Ένα μήνυμα-προειδοποίηση που έλαβαν οι υπάλληλοι της εταιρείας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αναλύει λεπτομερώς που μπορεί να φτάσει η Apple για να σταματήσει κάθε διαρροή πληροφοριών για τα επερχόμενα προϊόντα της.

Πρόκειται για ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα. Πριν την κυκλοφορία του iPhone X το 2017, ίσως να θυμάστε, μια διαρροή από τον Mark Gurman του Bloomberg. Και ενώ ήταν ίσως μια από τις μεγαλύτερες διαρροές, σίγουρα δεν ήταν η μόνη. Η εταιρεία ανακάλυψε πέρυσι 29 εργαζόμενούς της να διαρρέουν πληροφορίες, και όλοι τους απολύθηκαν. Οι 12 από αυτούς συνελήφθησαν.

Όπως φαίνεται όμως δεν έλαβαν μόνο οι εγαζόμενοι το μήνυμα που αναφέρουμε παραπάνω: Το Bloomberg μάλλον κατάφερε να πείσει κάποιον υπάλληλο της εταιρείας να το διαρρεύσει στον τύπο…

Τον περασμένο μήνα, η Apple συνέλαβε και απέλυσε τον υπάλληλο που ήταν υπεύθυνος για τη διαρροή στοιχείων από μια εσωτερική, εμπιστευτική συνάντηση σχετικά με τον χάρτη πορείας του λογισμικού της Apple. Εκατοντάδες μηχανικοί λογισμικού ήταν παρόντες και χιλιάδες ήταν αυτοί που έλαβαν περισσότερες λεπτομέρειες για τις εργασίες του. Ένα πρόσωπο πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους.

Ο υπάλληλος που διέρρευσε το τι έγινε στην συνάντηση σε ένα δημοσιογράφο είπε αργότερα στους ανακριτές της Apple ότι το έκανε επειδή σκέφτηκε ότι δεν θα ανακαλυφθεί. Όμως, οι άνθρωποι που διαρρέουν πληροφορίες – είτε είναι υπάλληλοι της Apple, είτε προμηθευτές – πιάνονται και πιάνονται ταχύτερα από ποτέ.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι συγκεκριμένοι δεν θέλουν να διαρρεύσουν πληροφορίες. Όμως οι άνθρωποι που εργάζονται για την Apple είναι συχνά στόχος δημοσιογράφων, αναλυτών και bloggers και τους επισκέπτονται σε επαγγελματικά και κοινωνικά δίκτυα όπως το LinkedIn, το Twitter και το Facebook. Αν και μπορεί να φαίνεται κολακευτικό, είναι σημαντικό να θυμάστε το τι παίζεται. Η επιτυχία αυτών των τρίτων μετριέται με την απόκτηση των μυστικών της Apple από εσάς και τη δημοσιοποίησή τους. Μια διαρροή για ένα προϊόν της Apple που δεν έχει κυκλοφορήσει μπορεί να δημιουργήσει μαζική κίνηση από μια δημοσίευση και να ωφελήσει οικονομικά τον blogger ή τον δημοσιογράφο που κατάφερε να αποκτήσει την πληροφορία. Όμως ο υπάλληλος της Apple που την διέρρευσε θα χάσει.

Η διαρροή της εργασίας της Apple υπονομεύει τους πάντες στη Apple και στα χρόνια που έχουν επενδύσει στη δημιουργία προϊόντων της εταιρείας. “Χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται ακούραστα εδώ και μήνες για να παραδώσουν κάθε σημαντική έκδοση λογισμικού”, αναφέρει ο Josh Shaffer, του οποίου η ομάδα εργασίας ήταν μέρος της διαρροής του iOS 11 το περασμένο φθινόπωρο. “Κάθε διαρροή είναι καταστροφική για όλους μας.”

Ο αντίκτυπος μιας διαρροής ξεπερνά τους ανθρώπους που εργάζονται σε ένα συγκεκριμένο project και είναι αισθητός σε όλη την εταιρεία. Η διαρροή πληροφοριών για ένα νέο προϊόν μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις του μοντέλου. Μπορεί να δώσει περισσότερο χρόνο στις αντίπαλες εταιρείες να ξεκινήσουν μια ανταγωνιστική λύση, και θα οδηγήσει σε λιγότερες πωλήσεις του νέου προϊόντος κατά την κυκλοφορία του.

Το σημείωμα είναι μεγάλο και όλο το παραπάνω είναι απλά ένα απόσπασμα. Συνεχίζει να αναφέρει ότι οι διαρροές έχουν “σοβαρές συνέπειες” και ότι οι δημοσιογράφοι ουσιαστικά δεν θέλουν να γίνουν φίλοι με τους τεχνικούς του προσωπικού αλλά μόνο να διαρρεύσουν τις πληροφορίες που γνωρίζουν.apple

  Alice: η πρώτη εικονική σύμβουλος για γυναίκες επιχειρηματίες

Το σημείωμα-προειδοποίηση τελειώνει:

Αν και επιφέρουν σοβαρές συνέπειες, οι διαρροές δεν αποφεύγονται εντελώς. Είναι το αποτέλεσμα της απόφασης κάποιου που δεν έχει σκεφτεί τον αντίκτυπο των πράξεών του. “Όλοι έρχονται στην Apple για να κάνουν το καλύτερο project της ζωής τους – μια εργασία που έχει σημασία και συμβάλλει σε αυτό που κάνει όλο το προσωπικό της εταιρείας, 135.000 άνθρωποι μαζί”, αναφέρει ο Joswiak.

“Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσετε αυτές τις συνεισφορές είναι να μην διαρρέετε πληροφορίες.”

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  89  =  90

Previous Story

CLOUD: ο νόμος που πέρασε κάτω από το τραπέζι & μας αφορά όλους

Next Story

WHOIS και GDPR: η απόκρυψη δεδομένων ευνοεί τους πειρατές