Όχι: η Apple δεν θα χρησιμοποιήσει USB-C στο επερχόμενο iPhone

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Wall Street Journal κυκλοφόρησε μια ενδιαφέρουσα δημοσίευση που ανέφερε ότι η Apple θα μπορούσε να εγκαταλείψει την θύρα Lightning και να το αντικαταστήσει με ένα USB-C στο επερχόμενο iPhone. Όπως αποδεικνύεται, ο ενθουσιασμός πολλών μάλλον είναι λίγο πρόωρος.

Ο αναλυτής της Αpple Ming-Chi Kuo αναφέρθηκε σήμερα στις φήμες που κυκλοφορούν γράφοντας ότι και τα τρία επερχόμενα μοντέλα iPhone θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη θύρα Lightning. Σύμφωνα με τον αναλυτή, η Αpple θα εισαγάγει πιθανώς μια σειρά από εσωτερικές αλλαγές για να προσφέρει την ικανότητα γρήγορης στις συσκευές.Apple

Ο αναλυτής αναφέρει ότι hardware tweaks θα επιτρέψουν στην Apple να αναπαράγει μερικά από τα οφέλη της USB Type-C ενώ θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το Lightning. Όπως παρατηρεί το 9to5Mac, παραμένει ασαφές εάν αυτή η φήμη έχει καμία σχέση με προηγούμενες που ανέφεραν την ασύρματη .

Ο Kuo ανέφερε επιπλέον ότι αν και μια θύρα USB-C είναι βέβαιο ότι θα έχει περισσότερες δυνατότητες από το Lightning, το Cupertino έχει λίγα πολύ κίνητρα για να πραγματοποιήσει την αλλαγή. Ο αναλυτής αναφέρει ότι οι δύο βασικοί λόγοι που η Apple επιμένει στο Lightning είναι τα δικαιώματα αδειοδότησης που θα αναγκαστεί να πληρώσει για το USB-C, καθώς και το μικρό μέγεθος του Lightning, το οποίο επιτρέπει στην εταιρεία να το “χώνει” άνετα σε πολύ μικρές συσκευές.

Η Apple θα χάσει πράγματι κάποια από την αδειοδότηση με τη μετάβαση σε USB-C κάτι το οποίο έχει νόημα αν σκεφτεί κανείς και τα χρήματα που θα χάσει αν επιτρέψει στους πελάτες της να χρησιμοποιούν το ίδιο καλώδιο για τηλέφωνα και για φορητούς υπολογιστές.

Σε κάθε περίπτωση, οι πιθανότητες να δούμε ένα USB-C σε της Αpple είναι πολύ μικρές και μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ένα έτος ακόμα, μέχρι να αποφασίσει η εταιρεία κάποια ριζική αλλαγή στο σχεδιασμό του iPhone.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best stories straight into your inbox!

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).