snapchat

Χρησιμοποιείτε Snapchat; Σκεφτείτε το καλύτερα

Η εφαρμογή Snapchat υπόσχεται να εξαφανίζει τις φωτογραφίες σας, τα βίντεο και τα μηνύματα σας. Βέβαια, άλλο το υπόσχομαι και άλλο το κάνω πράξη. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση η υπηρεσία δεν είναι και τόσο ασφαλής όσο υπόσχεται.

Snapchat
Η δημοφιλής εφαρμογή ξεχώρισε σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, όχι για τις επιδόσεις της, αλλά γιατί πήρε μόνο ένα ότι αστέρι από τα έξι για τον τρόπο που προστατεύει τα δεδομένα των πελατών της από τις αιτήσεις της κυβέρνησης. Η ετήσια έρευνα του Electronic Frontier Foundation, μια ομάδα για τα ψηφιακά δικαιώματα, αξιολόγησε περισσότερες από 24 εταιρείες σε διάφορους τομείς. Ένα από τα χαρακτηριστικά που αξιολόγησε ήταν και η ασφάλεια που παρέχει η εταιρεία όταν κάποια κυβέρνηση ζητάει να της παραδοθούν δεδομένα από τους χρήστες που χρησιμοποιούν την υπηρεσία.

Η υπηρεσία Snapchat πήρε μόλις ένα αστέρι, για την πολιτική που ακολουθεί στις κατευθυντήριες γραμμές που θέτουν οι αρχές επιβολής του νόμου.

“Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, διότι η υπηρεσία Snapchat συλλέγει εξαιρετικά ευαίσθητα δεδομένα από τους χρήστες της, και ενδεχομένως να θέτει σε κίνδυνο τις φωτογραφίες των χρηστών” αναφέρει η έκθεση της ΕFF. “Λόγω του μεγάλου αριθμού των χρηστών και των μη χρηστών των οποίων οι φωτογραφίες καταλήγουν στο Snapchat, η υπηρεσία θα πρέπει να δεσμευτεί δημοσίως να απαιτείται άδεια πριν παραδίνει τα δεδομένα των χρηστών της στις Αρχές επιβολής του νόμου. Τους καλούμε να αλλάξουν πορεία.”

Η εταιρεία φυσικά αρνήθηκε της κατηγορίες της EFF, ότι παραδίδει τα δεδομένα, ακόμη και εν απουσία εντάλματος. Η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Mary Ritti ανέφερε στη HuffPost ότι η εταιρεία “απαιτεί συνήθως ένταλμα, όταν δέχεται κάποιο αίτημα από τις Αρχές.”

Η έκθεση της EFF προστίθεται στις αρνητικές κριτικές που έχει λάβει η Snapchat στα 3 χρόνια λειτουργίας της.

Την περασμένη εβδομάδα, η αμφιλεγόμενη εταιρεία πλήρωσε πρόστιμο στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (Federal Trade Commission) γιατί είχε εξαπατήσει τους χρήστες με την δήλωση της ότι εξαφανίζει τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω της υπηρεσίας, για το πόσα δεδομένα συλλέγονται και για τα μέτρα ασφαλείας που ακολουθεί.

Σε 8 του Μάη η εταιρεία δήλωσε ότι τα θέματα έχουν επιλυθεί και ότι συνεχίζει “να επενδύει στην ασφάλεια και για να αποφεύγεται η κατάχρηση.”

Τον Ιανουάριο, οι Anonymous δημοσίευσαν τους αριθμούς τηλεφώνων και τα ονόματα χρηστών από 4,6 εκατομμύρια χρήστες της Snapchat. Μια ομάδα ερευνητών ασφάλειας, δήλωσε αργότερα ότι η εταιρεία είχε αγνοήσει τις προειδοποιήσεις τους για ένα σημαντικό κενό ασφαλείας που υπήρχε στην ιστοσελίδα τους και επέτρεπε στους hackers να πάρουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών της.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).