Όπως γυρίζει η Apple την πλάτη της στην Google, έτσι κάνει και η Siri

siri_logo_

Καθώς η σιγά σιγά γυρίζει την πλάτη της προς την , η , ο έξυπνος βοηθός, ακολουθεί τα ίδια βήματα. Αν κάνατε μια ερώτηση στην Siri τον περασμένο Ιούνιο τότε κατά 60% τα δεδομένα της απάντησης θα έρχονταν από την Google. Αν της κάνατε όμως μια ερώτηση σήμερα, οι πιθανότητες για να έρθει η απάντηση από την Google έπεσαν στο 30%. Η Apple όχι μόνο έδιωξε του χάρτες της Google και το YouTube από το λειτουργικό της, αλλά σιγά σιγά διώχνει και τα αποτελέσματα αναζήτησης της εταιρείας.

Μεγάλο ρόλο ωστόσο σε αυτό έχουν παίξει και οι χάρτες της Apple. Σύμφωνα με τον αναλυτή Munster, το 23% των ερωτήσεων στο Siri αφορά μια διαδρομή και η ερώτηση πλέον δρομολογείτε στους χάρτες της Apple στο iOS 6, ενώ στο iOS 5 αυτό το ποσοστό πήγαινε στους χάρτες της Google. Τωρα που δεν υπαρχει το η Siri δεν βασίζεται τόσο πολύ στην εταιρεία, ωστόσο, δεν είναι η μόνη αλλαγή που έγινε, διότι πλέον η Siri χρησιμοποιεί και άλλες μηχανές αναζήτησης, όπως την Yelp και την Yahoo!, σε μια απλή ερώτηση, αφήνοντας την Google απ” έξω.

Ο Munster συνεχίζει λέγοντας ότι η Siri έχει δεχθεί και κάποια βελτίωση. Τώρα πλε0ν καταλαβαίνει το 91% των ερωτήσεων ενώ στο iOS 5 το ποσοστό ήταν στα 89%. Ωστόσο, η Siri δεν είναι τόσο εξελιγμένη όσο θα ήθελε η Apple και το Google Now είναι άξιος ανταγωνιστής της, έχοντας ποσοστό κατανόησης της ερώτησης 90%.

Η Siri είναι καλύτερη όταν κάποιος ψάχνει κάτι τοπικά και έχει να κάνει με εντολές μέσα σε κάποια εφαρμογή, ενώ το Google Play είναι καλύτερο στην πλοήγηση, σύμφωνα με τον Munster.

«Για παράδειγμα το Siri μπορεί να πάρει ολόκληρο τον έλεγχο μιας εφαρμογής με μουσική, ενώ το Google Play δεν μπορεί να καταλάβει άπλες εντολές όπως το play/pause « είπε ο Munster. «Πιστεύουμε ωστόσο ότι η Google θα βελτιώσει την υπηρεσία της στο μέλλον. «

Και τέλος, ο Munster πιστεύει ότι και οι δυο υπηρεσίες είναι καταπληκτικές, ωστόσο έχουν πολύ χώρο ακόμα για βελτίωση.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).