Ασφαλίστε την Android συσκευή μας με 5 απλά βήματα

Η Google παρακολουθεί όλες τις δραστηριότητες στη συσκευή μας για τη συλλογή δεδομένων με στόχο τις στοχευμένες διαφημίσεων.

Πολλοί χρήστες πιστεύουν ότι είναι ασφαλείς οι συσκευές τους, επειδή χρησιμοποιούν μόνο εφαρμογές μέσα από το Google Play Store. Ωστόσο, η Google καταργεί συχνά αξιόπιστες εφαρμογές που βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό.

Ασφαλίστε την Android συσκευή μας με 5 απλά βήματα

Η εναλλαγή σε διαφορετική συσκευή με ένα πιο ασφαλές λειτουργικό σύστημα όπως το IOS ή το Linux ενδέχεται να μην είναι επιλογή για εσάς. Εδώ είναι πέντε βήματα για την ασφάλεια της συσκευής σας:

  1. Αγοράστε ένα VPN
  2. Εγκαταστήστε ένα malware πρόγραμμα and διαγράψτε τα infected apps
  3. Ενεργοποιήστε το two-factor authentication στους λογαριασμούς σας
  4. Κρυπτογραφήστε τη συσκευή σας
  5. Κρατήστε τη συσκευή σας ενημερωμένη

Ας δούμε αναλυτικά ένα-ένα τα βήματα.

  1. Αγοράστε ένα VPN

Ένα VPN ασφαλίζει τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο, κρυπτογραφώντας την κυκλοφορία σας και περνώντας τη μέσω διακομιστών VPN για να αποκρύψετε την πραγματική σας διεύθυνση IP. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VPN που είναι ενσωματωμένο στο Android ή μπορείτε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή VPN υψηλής ποιότητας από έναν καθιερωμένο πάροχο.

Αποφύγετε δωρεάν VPN, καθώς συχνά προσφέρουν χαμηλότερη ασφάλεια και ενδέχεται να πουλήσουν τα δεδομένα σας.

  1. Εγκαταστήστε ένα malware πρόγραμμα and διαγράψτε τα infected apps

Εάν η συσκευή σας Android χρησιμοποιεί πολλά δεδομένα ή είναι πολύ αργή, μπορεί να έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό ή ransomware μέσω αμφίβολων εφαρμογών για τζόγο, πορνό, παιχνίδια, κώδικες εξαπάτησης και ούτω καθεξής.

Εντοπίστε και καταργήστε κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιώντας κορυφαίες εφαρμογές anti-malware για τις Android συσκευές σας. Εάν οι εφαρμογές αποτύχουν, σκεφτείτε να ζητήσετε από έναν εξειδικευμένο τεχνικό να καθαρίσει τη συσκευή σας.

  1. Ενεργοποιήστε το two-factor authentication στους λογαριασμούς σας

Βελτιώστε την ασφάλεια της συσκευής σας χρησιμοποιώντας τον Επαληθευτή Google για να ασφαλίσετε ολόκληρο τον λογαριασμό σας. Ξεκινήστε ενεργοποιώντας τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο λογαριασμό Google σε υπολογιστή. Στη συνέχεια, κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή Google Authenticator από το Play Store.

Τέλος, διαμορφώστε την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας στη συσκευή σας. Ρυθμίστε την εφαρμογή μόνο σε μια προσωπική συσκευή Android που έχετε ασφαλίσει με μια φράση πρόσβασης, μοτίβο ή PIN. Με αυτόν τον τρόπο, κανένας άλλος από εσάς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας Google.

  1. Κρυπτογραφήστε τη συσκευή σας

Οι συσκευές Android με έκδοση Android 5.0 ή μεταγενέστερες έχουν ένα εργαλείο κρυπτογράφησης για την ασφάλεια της συσκευής σας. Αυτό το εργαλείο υπερβαίνει το κλείδωμα της οθόνης σας, καθώς κανείς δεν μπορεί να δει τα δεδομένα λογαριασμού, τις εφαρμογές και τα πολυμέσα στη συσκευή σας χωρίς ένα μοναδικό κλειδί κρυπτογράφησης. Βρείτε το εργαλείο κρυπτογράφησης στις ρυθμίσεις σας και ακολουθήστε τα εύκολα βήματα για την κρυπτογράφηση της συσκευής σας.

  1. Κρατήστε τη συσκευή σας ενημερωμένη

Το Android παρέχει περιοδικά ενημερώσεις του κώδικα ασφαλείας. Λαμβάνετε μια ειδοποίηση μόλις είναι διαθέσιμες οι ενημερώσεις για τη συσκευή σας. Μόλις είναι διαθέσιμες, κατεβάστε και εγκαταστήστε τις ενημερώσεις λογισμικού σας το συντομότερο δυνατό για να ασφαλίσετε τη συσκευή σας. Η καθυστέρηση αυτού το αφήνει εκτεθειμένο σε ευπάθειες ασφαλείας που μπορούν να εκμεταλλευτούν τα κακόβουλα προγράμματα και οι χάκερς

Απολαύστε την εμπειρία σας με μια ασφαλή συσκευή Android

Αυτά τα βήματα θα προστατεύσουν τη συσκευή σας και θα σας επιτρέψουν να αποκτήσετε πρόσβαση στο διαδίκτυο με ασφάλεια. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, τις κακόβουλες και ενοχλητικές διαφημίσεις, τους ISP και τους αδιάκριτους κυβερνητικούς οργανισμούς που παρακολουθούν το διαδίκτυο και κλέβουν τα δεδομένα σας.

Ακόμα κι αν δεν είστε ποτέ 100% ασφαλείς, τουλάχιστον δεν θα είστε ένας εύκολος στόχος.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).