Audacity τελικά την μετέτρεψαν σε spyware

Πρόσφατες αλλαγές στην του Audacity οδήγησαν ορισμένους χρήστες να αποκαλούν το λογισμικό επεξεργασίας ήχου spyware. Το open-source λογισμικό συλλέγει δεδομένα χρηστών για “app analytics” για την “βελτίωση της ς” καθώς και “για αποκάλυψης δεδομένων στις αρχές”.

spyware,audacity,iguru.gr,iguru

Η πολιτική απορρήτου ενημερώθηκε στις 2 Ιουλίου, μετά την εξαγορά της Audacity από την Muse Group τον Απρίλιο. Η Muse Group διαθέτει επίσης την εφαρμογή Ultimate Guitar και MuseScore. Η νέα πολιτική αναφέρει ότι η Muse Group συλλέγει λεπτομέρειες για την του λειτουργικού συστήματος των χρηστών, τον επεξεργαστή, τη χώρα με τη διεύθυνση IP, τις αναφορές και τους κωδικούς σφαλμάτων. Σύμφωνα με την πολιτική, η επεξεργασία αυτών των δεδομένων είναι για το “νόμιμο συμφέρον” της εταιρείας “για να προσφέρει και να διασφαλίζει την ορθή της εφαρμογής.”

Ωστόσο τα δεδομένα που συλλέγει για “τα αιτήματα αποκάλυψης δεδομένων από τις αρχές” είναι πιο ασαφή. Σύμφωνα με την πολιτική, η Muse Group θα συλλέγει “δεδομένα που είναι απαραίτητα για τις αρχές επιβολής του νόμου (εάν υπάρχουν).” Μπορεί να κοινοποιεί προσωπικά δεδομένα σε “οποιοδήποτε αρμόδιο όργανο επιβολής του νόμου, ρυθμιστικό, κυβερνητικό φορέα, δικαστήριο ή και κάποιο άλλο τρίτο μέρος όπου πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη η αποκάλυψη”.

Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών αποθηκεύονται σε διακομιστές του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), αλλά αυτό δεν έχει νόημα, καθώς ο καθένας μπορεί να τα αποκτήσει. Ωστόσο, η Muse Group αναφέρει ότι “περιστασιακά απαιτείται να κοινοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα στο κεντρικό μας γραφείο στη Ρωσία και στον εξωτερικό μας σύμβουλο στις ”.

Η πολιτική αναφέρει ότι οι διευθύνσεις IP των χρηστών “αποθηκεύονται με αναγνωρίσιμο τρόπο” για μια ημέρα πριν κρυπτογραφηθούν. Αυτό αφήνει τους χρήστες ανοιχτούς στην αναγνώριση από τις αρχές.

Αρκετά άλλα σημεία στην πολιτική απορρήτου έχουν εγείρει πολλά ερωτήματα στο κοινό, όπως η απαγόρευση της χρήσης της Audacity για άτομα κάτω των 13 ετών. Αυτό, φυσικά παραβιάζει την άδεια υπό την οποία διανέμεται η εφαρμογή Audacity. Η Γενική Άδεια Χρήσης απαγορεύει περιορισμούς στη χρήση λογισμικού.

Φυσικά οι χρήστες της Audacity που εκτιμούν το απόρρητό τους οι εφήβοι που παίζουν με τον ήχο, περιμένουν κάποιο fork, μια νέα έκδοση της εφαρμογής που βασίζεται στον πηγαίο κώδικα. Δεν θα ήταν περίεργο να δούμε την κοινότητα να δημιουργεί ένα κλώνο της εφαρμογής Audacity προς αυτή την κατεύθυνση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.
spyware,audacity,iguru.gr,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. κρίμα και ετοιμαζόμουν να ξεκινήσω επανάστα με το audacity. τώρα τι κάνουμε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).