Σοκ! Αρρωστημένος hacker παραβίασε κάμερα παρακολούθησης μωρού

Εάν χρειάζεστε έναν άλλο καλό λόγο για να καταλάβετε ότι τα δίκτυα σας είναι ασφαλή, σας παρουσιάζουμε ένα: hacked παρακολούθηση μωρού.

baby-monitor

Σε μια αληθινή ιστορία εφιάλτη στο Τέξας, δύο γονείς ανέφεραν ότι ξύπνησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο γιατί ακούσαν τη φωνή ενός ξένου που ερχόταν από το χώρο που κοιμόταν το 2 χρονών κοριτσάκι τους.

«Ένιωσα σαν κάποιος διέρρηξε το σπίτι μας”, ανέφερε ο Marc Gilbert στο KTRK του ABC.

Ο Gilbert πήγε γρήγορα στο δωμάτιο και άκουσε την φωνή να λέει, “Ξύπνα Allyson, μικρή [βλαστήμια].” ή στα Αγγλικά “Wake up Allyson, you little ……. .”

Η φωνή ερχόταν από την κάμερα που παρακολουθούσε το μωρό τους, στη συνέχεια η κάμερα γύρισε και άρχισε να παρακολουθεί τον  Marc ενώ πήγαινε να την αποσυνδέσει.

Ο Marc ανέφερε στην Allyson ότι δεν πίστευε αυτά που άκουγε και προφανώς το γεγονός έκανε όλη την οικογένεια να ταρακουνηθεί.

“Δεν νομίζω ότι θα ξανά συνδέσουμε την κάμερα ,” ανέφερε ο Gilbert στο ABC News.

  Google Chat νέος σχεδιασμός και λειτουργίες

Είναι γνωστό ότι οι hackers στοχεύουν τις κάμερες των υπολογιστών, αυτό δεν είναι κάτι νέο. Είναι ανατριχιαστικό (για να μην αναφέρουμε και παράνομο), αλλά το να ανακαλύπτεις ότι κάποιος με κακόβουλες προθέσεις παρακολουθεί το μωρό σου είναι ένα γεγονός που θα πρέπει να μας αφυπνίσει όλους. Από ειδικούς ασφαλείας μέχρι γονείς που χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να αισθάνονται ασφαλείς με το παιδί τους. Θα πρέπει μάλλον να αναθεωρήσουμε αρκετά πράγματα.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

34  +    =  37

Previous Story

Επιστήμονες εξηγούν τις επιθανάτιες εμπειρίες

Next Story

Hacked οι επίσημοι λογαριασμοί της New York Post στο Facebook και στο Twitter