Προσθετικά άκρα νέας γενιάς με αισθήσεις

Το πρώτο βιονικό χέρι το οποίο θα χαρίζει στον κάτοχό του την αίσθηση της αφής, αναμένεται να δοκιμαστεί σε ασθενή εντός του έτους.
Το πρωτοποριακό προσθετικό μέλος αναμένεται να λάβει ένας νέος άνδρας από τη Ρώμη, στην Ιταλία, ο οποίος είχε χάσει το κάτω μέρος του χεριού του σε ατύχημα.

hand

Σύμφωνα με τους επινοητές του βιονικού χεριού από την Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάνης, στην Ελβετία, ηλεκτρόδια του προσθετικού μέλους νέας γενιάς πρόκειται να συνδεθούν απευθείας με το μέσο νεύρο και το ωλένιο νεύρο του ασθενούς – τα δύο κύρια νεύρα του χεριού. Αυτό θα του χαρίζει τη δυνατότητα να ελέγχει τις κινήσεις του άκρου του αλλά και να αισθάνεται τα σήματα που θα στέλνουν οι υπερευαίσθητοι αισθητήρες οι οποίοι θα βρίσκονται ενσωματωμένοι στο τεχνητό δέρμα των δαχτύλων του βιονικού χεριού.

hand1

«Ζωντανά» προσθετικά μέλη

«Πρόκειται για πρόοδο που θα μπορούσε να χαρίσει ελπίδα και καλύτερη ποιότητα ζωής σε άτομα που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό» εξηγεί ο δρ Σιλβέστρο Μιτσέρα.

  ESET: Τουλάχιστον το 15% των οικιακών router δεν είναι ασφαλές

«Μιλούμε για το πρώτο προσθετικό άκρο νέας γενιάς το οποίο θα μας προσφέρει πολύτιμα στοιχεία γύρω από τη διαδικασία της λαβής. Όσο καλύτερη αντίληψη του προσθετικού μέλους έχει ένας ασθενής, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες αποδοχής του» εξηγεί ο επιστήμονας.

«Ενδεχομένως μέσα στον επόμενο χρόνο από την τοποθέτησή του να έχουμε νέες πιο αποτελεσματικές για άτομα που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό» προσθέτει.

Το νέο βιονικό χέρι των ειδικών δέχεται μια πληθώρα ερεθισμάτων που ξεκινούν από το δέρμα, τα δάχτυλα και την παλάμη και φτάνουν μέχρι τον καρπό.

«Ο ασθενής μπορεί να τσιμπηθεί και να λάβει τη συγκεκριμένη πληροφορία από τρία δάχτυλα ή να αισθανθεί την κίνηση του χεριού ή του καρπού του. Συνδέοντας το προσθετικό μέλος απευθείας με το νευρικό του ασθενούς ελπίζουμε να επιτύχουμε την εκτέλεση ελεγχόμενων κινήσεων ακριβείας» καταλήγει ο δρ Μιτσέρα.

Μέσα στον πρώτο μήνα, οι θέλουν να δουν κατά πόσο ο ασθενής θα μπορεί να προσαρμοστεί στα νέα . Αν όλα πάνε καλά από την εν λόγω δοκιμή, τότε βάσει των στοιχείων που θα συλλέξουν οι ερευνητές θα τελειοποιήσουν το βιονικό χέρι το οποίο εκτιμούν ότι θα μπορούσε να είναι έτοιμο για ευρεία χρήση μέσα σε δύο ετών.

  Γερμανία: παράνομο το Friend Finder του Facebook

πηγή

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


2  +  5  =