Γαλλία: Εγκρίθηκε η υπηρεσία ψηφιακού νομίσματος

bitcoins

 

Η υπηρεσία ανταλλαγής Bitcoin-Central, που χρησιμοποιεί το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin, κατάφερε να εξασφαλίσει την επίσημη έγκριση της Γαλλίας για να λειτουργήσει ως τράπεζα.

Πρόκειται για να ένα νέο είδος νομίσματος που λόγο της ψηφιακής του φύσης, αντιμετώπισε πολλές αντιδράσεις όταν πρωτοπαρουσιάστηκε. Πλέον δείχνει σιγά σιγά να κερδίζει την εμπιστοσύνη μίας αναπτυγμένης οικονομίας και ίσως στο άμεσο μέλλον να το δούμε και σε άλλες χώρες.

Η Bitcoin Central ήρθε σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία διαχείρισης πληρωμών Aqoba και την τράπεζα Credit Central για τη δημιουργία μια υπηρεσίας πληρωμών που να βασίζεται στο νέο ψηφιακό νόμισμα. Οι πελάτες θα μπορούν να καταθέτουν χρήματα είτε σε ευρώ είτε σε Bitcoins, με την μετατροπή από το ένα νόμισμα στο άλλο είναι μία εύκολη διαδικασία.

Οι λογαριασμοί του Bitcoin-Central θα είναι ενσωματωμένοι στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, που θα δώσει την δυνατότητα για άμεσες καταθέσεις με το νέο νόμισμα καθώς και πολλές άλλες καινούριες υπηρεσίες διευκόλυνσης των συναλλαγών. Η έκδοση ειδικής χρεωστικής κάρτας για αγορές με Bitcoins, είναι υπό συζήτηση όπως και το πότε θα ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά.

  iPhone 8: αδιάβροχο και με ασύρματη φόρτιση

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε πότε η υπηρεσία αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της, αλλά και μόνο η έγκριση από τη Γαλλίας φέρνει το Bitcoin ένα βήμα πιο κοντά στην αποδοχή του ως ένα εναλλακτικό τρόπο για οικονομικές συναλλαγές.

πηγή

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  4  =  12

Previous Story

Νέο Twitter app για iOS με φίλτρα και δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας

Next Story

Nέα λάμπα LED με bluetooth στην αγορά