Το BitTorrent γιορτάζει τα 12 γενέθλια του σήμερα

bittorrent

Δεν είναι μόνο το , που ετοιμάζεται να γιορτάσει τα γενέθλιά του. Το , η τεχνολογία που έκανε πιθανά το  Pirate να είναι στην πρώτη θέση, φέτος γιορτάζει τα 12 χρόνια του.

Ο Bram Cohen έβγαλε στο αέρα το BitTorrent στις 2 Ιουλίου του με απλή αναγγελία σε έναν πίνακα μηνυμάτων της Yahoo.

Και όπως συνήθως συμβαίνει  στις  περίπτωσεις των σημαντικών τεχνολογιών του Διαδικτύου,  ή χαμηλών τόνων έναρξη του BitTorrent δεν ήταν ένδειξη για αυτό που θα ερχόταν.

Σε μόλις λίγα χρόνια, το BitTorrent έγινε η βασική αιτία της κίνησης στο Διαδίκτυο και ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της κυκλοφορίας σε σήμερα (του στο internet γενικότερα).

Από όλα τα υπόλοιπα είδη ανταλλαγής δεδομένων, από upstreams  έως και από χρήστες που είναι στα main backbones, το BitTorrent εξακολουθεί να είναι ακόμα και σήμερα  η μεγαλύτερη πηγή δεδομένων.

Αλλά η αίγλη του BitTorrent έχει να κάνει περισσότερο με τη δύναμη που του έδωσαν οι απλοί χρήστες του Διαδικτύου. Δημιουργίες ανοικτού κώδικα που δύσκολα θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά μία φιλοξενία σε κάποιον server υψηλής ποιότητας είχαν τώρα ένα απλό και γρήγορο τρόπο για να μοιράζονται τα τεράστια αρχεία σε οποιοδήποτε αριθμό των χρηστών με ελάχιστη χρήση των πόρων.

Και για τους απλούς χρήστες, το BitTorrent τους έδωσε την δυνατότητα να απολαύσουν πολύ περισσότερη μουσική, ταινίες , τηλεοπτικές εκπομπές, παιχνίδια και λογισμικό από ό, τι είχαν ποτέ την ευκαιρία, έστω και αν το μεγαλύτερο μέρος όλων αυτών ήταν παράνομο.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).