These Lemur Boot Soles Will Save Your Life by Detecting Mines 1

Πάτοι παπουτσιών ανιχνεύουν νάρκες

These-Lemur-Boot-Soles-Will-Save-Your-Life-by-Detecting-Mines-1

Οι νάρκες αποτελούν σε ορισμένα μέρη της Γης ένα μεγάλο βραχνά, τόσο για το στρατιωτικό όσο και το πολιτικό προσωπικό. Αλλά και εν καιρό πολέμου είναι ένας ύπουλος και δύσκολα ανιχνεύσιμος εχθρός. Η Lemur Studio με έδρα την Μπογκοτά, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει κάποιος κάτι γι ‘αυτό.

Οι πόλεμοι και ιδιαίτερα οι εμφύλιοι ανά τον κόσμο, έχουν γίνει αιτία να γεμίσουν με νάρκες κατά προσωπικού αλλά και αντιαρματικές, οι δρόμοι και τα μονοπάτια, ακόμη και κοντά σε σπίτια, χωρίς να εξαιρούν νοσοκομεία, σχολεία κλπ. Ούτε καν τα εθνικά πάρκα είναι ασφαλή. Και δεν είναι μόνο εκεί το πρόβλημα. Συμμορίες ναρκωτικών χρησιμοποιούν νάρκες για την προστασία των αγροκτημάτων που έχουν κόκα, από τους εισβολείς. Οπότε όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχει σημαντική πιθανότητα ανθρώποι να τραυματίζονται ή σκοτώνονται από νάρκες.

Η Lemur Studio Design προσπαθεί να βοηθήσει την καταπολέμηση αυτής της απειλής το δικό της τρόπο. Δίνοντας την δυνατότητα στα παπούτσια σας να ανιχνεύουν νάρκες. Δεν μιλάμε για καινούργια ζευγάρια παπούτσια, αλλά για πάτους παπουτσιών που μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε παπούτσι.

These-Lemur-Boot-Soles-Will-Save-Your-Life-by-Detecting-Mines-2

Ονομάζεται SaveOneLife (σώσε μία ζωή). Η Lemur Studio Design υπέβαλε την ιδέα στο διαγωνισμό World Design Prize Impact -. Εφευρέτης τους είναι ο Ivan Perez , και δημοσίευσε το έργο του κάτω από το project Lorena Cardenas.

  Ubuntu 22.04 LTS - Windows 11 : 81-8

To SaveOneLife δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα, αλλά τουλάχιστον θα μειώσει τον κίνδυνο από τις νάρκες κατά προσωπικού. Θα χρειαστούν χρόνια για να καθαριστούν όλα τα ναρκοπέδια στο κόσμο και ίσως ατελείωτες συνομιλίες για να μην γίνουν καινούργια.

Πώς λειτουργεί ο πάτος; Είναι κατασκευασμένος από ένα αγώγιμο υλικό και έχει ένα επίπεδο πηνίο τυπωμένο σε αυτό, το οποίο παράγει ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Το εν λόγω πεδίο ανιχνεύει μέταλλο και θα σας προειδοποιήσει για τυχόν ύπαρξη μετάλλου, όταν θα είστε σε ακτίνα των 2 μέτρων (6,5 πόδια) από αυτό. Ένας ενσωματωμένος στο πέλμα μικροεπεξεργαστής , στη συνέχεια, χρησιμοποιεί ένα ραδιοφωνικό πομπό για να στείλει ένα μήνυμα σε ένα ρολόι χεριού, το οποίο με την σειρά του ηχεί προειδοποιητικά και εμφανίζει τη θέση του μετάλλου σε μια μικρή .

Σύμφωνοι, η ιδέα και η τεχνολογία αυτή κάλλιστα θα μπορούσε να έχει, αν δεν έχει γίνει ήδη, και στρατιωτική εφαρμογή. Οι στρατιώτες του πολύ κοντινού μέλλοντος πιθανά να το έχουν στο εξοπλισμό τους. Ας είναι όμως, αν δοθεί και στους άμαχους κατοίκους μιάς εμπόλεμης ζώνης τότε η ιδέα χαρακτηρίζεται ανθρωπιστική παρά στρατιωτική.

iguru.gr

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).