iphone 5 back

Μπορεί η Apple να τα καταφέρει και φέτος με ένα ακόμη “S” iPhone;

iphone_5-back

Φήμες για το επερχόμενο iPhone θα ακούμε πλέον πολλές και ειδικά όσο θα πλησιάζουμε προς το Πάσχα και μετέπειτα το καλοκαίρι. Φέτος όμως για πρώτη φορά έχουμε μια διαφορά μιας και γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για το πόσες συσκευές τελικά η Apple θα κυκλοφορήσει.

Έτσι λοιπόν όπως σας έχουμε αναφέρει υπάρχουν φήμες για ένα φτηνότερο μοντέλο iPhone που ίσως δούμε ακόμη και μέχρι το Πάσχα με πλαστική πλάτη που μπορεί να μας θυμίσει το 3GS. Βέβαια μια τέτοια συσκευή θα πάρει αρκετή από την λάμψη της πιθανής αναβάθμισης σε “S” του iPhone 5. Από την άλλη έχουμε και τις φήμες που θέλουν την Apple να λανσάρει ακόμη και ένα iPhone 4.8  ιντσών αν και το θεωρούμε σχεδόν απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο.  Από την άλλη η αγορά και οι καταναλωτές είναι πιο απαιτητικοί από ποτέ και οι ανταγωνιστές της Apple που ποντάρανε σε μεγαλύτερες οθόνες δεν χάσανε και μάλιστα σημειώνουν σημαντικά κέρδη.

Γεννιέται λοιπόν εύκολα το ερώτημα για το αν η Apple θα τα καταφέρει και φέτος με μια αναβάθμιση τύπου “S” για το iPhone 5 καθώς επίσης και τι θα περιλαμβάνει μια τέτοια αναβάθμιση για να διατηρήσει η Apple τις πωλήσεις και την ικανοποίηση των καταναλωτών σε υψηλά επίπεδα.

Ας ξεκινήσουμε με την ιστορία των “S” ως αναβάθμιση στα iPhones.

Πάντα σε τέτοιες αναβαθμίσεις η Apple προχωράει σε καλύτερο και πιο γρήγορο επεξεργαστή. αναβαθμισμένη κάμερα και κάποια extra χαρακτηριστικά που στο λειτουργικό που θα κάνουν χρήση του νέου επεξεργαστή και θα είναι μοναδικά για αυτή την συσκευή.

Με αυτό το σκεπτικό το iPhone 3GS είχε 3-megapixel κάμερα με δυνατότητα εγγραφής video και autofocus, καλύτερο επεξεργαστή, και μερικές νέες εφαρμογές όπως τα voice control, built-in compass, και το VoiceOver. Στο iPhone 4s είχαμε τον δύο πυρήνων A5 επεξεργαστή, 8-megapixel κάμερα και από άποψη εφαρμογών είχαμε βέβαια την εισαγωγή της Siri.

Δεν είναι λοιπόν δύσκολο να φανταστούμε πως θα είναι το iPhone 5s μιας και η Apple δεν αλλάζει συνήθως το εξωτερικό της συσκευής σε μια “S” αναβάθμιση αλλά θα είναι  αυτό αρκετό φέτος που ο ανταγωνισμός είναι πιο δυνατός από ποτέ; Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η Apple για να κάνει αυτή την έκδοση πιο ελκυστική στο κοινό;

  Επίθεση HTTPS Bicycle: ασφαλές το πρωτόκολλο HTTPS;

Χρώμα

Για πολλά χρόνια υπήρχαν φήμες για μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων στα iPhone. Φέτος οι φήμες για κάτι τέτοιο έχουν φουντώσει και μάλιστα στον χορό έχουν μπει και οι αναλυτές που προβλέπουν μια τέτοια κίνηση από την Apple. Σίγουρα θα κάνει το iPhone 5s αρκετά ελκυστικό ειδικά αν δεν έχει κάποια σημαντική αναβάθμιση στο λειτουργικό και στις εφαρμογές όπως έγινε με το 4s. Μάλιστα η AnoStyle έχει δείξει το δρόμο μιας και είναι η εταιρεία που όπως έχουμε πει με $249 αναλαμβάνει να σας αλλάξει το χρώμα της αλουμινένιας επιφάνειας του iPhone 5. Θα πείτε πως είναι τσουχτερή η τιμή και θα συμφωνήσουμε αλλά πολύς κόσμος έχει εμπιστευτεί την εταιρεία για αυτή την αλλαγή δείχνοντας ότι η ιδέα των χρωματιστών iPhone έχει απήχηση στο κοινό και μάλιστα μεγάλη.

Νέα Χαρακτηριστικά στο λειτουργικό  

Αυτή είναι η παλαιά και επιτυχημένη συνταγή της Apple από τα παλαιά και εμφάνιση του iPhone 3GS. To  iOS 7 σίγουρα θα υποστηρίζεται στο iPhone 5s και όλοι περιμένουμε να δούμε πολλές και σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το παλαιολιθικό iOS 6. Ποια θα είναι όμως τα χαρακτηριστικά που η Apple θα μπορούσε να κάνει μοναδικά για την “S” έκδοση; Η τεχνολογία NFC αλλά και η αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων είναι σοβαροί υποψήφιοι.

Πριν μιλήσουμε όμως για αυτά ένα άλλο χαρακτηριστικό που μπορεί για εμάς στην Ελλάδα να μην είναι μεγάλη υπόθεση αλλά θα είναι στις περισσότερες υπόλοιπες χώρες θα είναι και η δυνατότητα χρησιμοποίησης της Siri χωρίς να χρειάζεται να είναι ο χρήστης συνδεμένος σε κάποιο δίκτυο. Μερικές λειτουργίες όπως τα Reminders, το να ανοίξει κάποια εφαρμογή του κινητού ακόμη και το offline dictation θα έκανε την διαφορά και θα μπορούσε να τα υποστηρίξει το κινητό με ένα γρηγορότερο επεξεργαστή. Αν νομίζετε ότι είμαστε μακριά από κάτι τέτοιο να αναφέρουμε πως η Google ήδη το έχει ξεκινήσει με την υπηρεσία Google Now.

Για την τεχνολογία NFC τα έχουμε πει πολλές φορές και σίγουρα πολλοί πιστεύουν πως η Apple θα ενσωματώσει αυτό το chip στο iPhone 5s ειδικά μιας και ο ανταγωνισμός το έχει κάνει ήδη και με επιτυχία. Αν μάλιστα στην τεχνολογία NFC βάλουμε και την ήδη υπάρχουσα εφαρμογή Passbook η Apple θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα σοβαρό ανταγωνιστή του Google Wallet.

  Η Google ανακοίνωσε το Smart Lock manager

Αυτό που θα εντυπωσιάσει όμως τους περισσότερος θα είναι κάτι άλλο που φημολογείται πως θα φέρει το iPhone 5s και που δεν είναι άλλο από την αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Οι φήμες για κάτι τέτοιο πλέον οργιάζουν ειδικά και μετά την εξαγορά της Authentec, εταιρείας ασφαλείας με μελέτες πάνω σε μια τέτοια τεχνολογία, από την Apple πέρυσι. Φαίνεται λοιπόν ιδιαίτερα ελκυστικό σε πολλούς η ιδέα να ξεκλειδώνει το iPhone σας μόνο από εσάς απλά τοποθετώντας το δάχτυλό σας πάνω στην οθόνη του.

Τέλος έχουμε δύο που πλέον μάλλον θα πρέπει να τα θεωρούμε σίγουρα. Το ένα είναι η αναβαθμισμένη κάμερα που μάλλον θα φτάσει στα 13-megapixel μιας και εκεί πλέον βρίσκεται ο ανταγωνισμός από τις άλλες εταιρείες και ίσως μια 1.2-megapixel FaceTime κάμερα εμπρόσθια για την υποστήριξη εγγραφής 1080p video. Το δεύτερο που είναι πολύ πιθανό να δούμε είναι και η αύξηση στην χωρητικότητα. Όπως το 3GS έφερε τα 32GB, το 4S τα 64GB έτσι αναμένουμε πως το iPhone 5s θα έχει μέγιστη χωρητικότητα 128GB ειδικά μιας και η αρχή έγινε με το iPad 4.

 

Mάλλον σε λίγο καιρό θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε όλες τις i συσκευές των 16GB μιας και ειλικρινά πιστεύω πως η Apple αν όχι από φέτος αλλά σίγουρα από του χρόνου θα ξεκινάει όλες τις iOS συσκευές της από τα 32GB.

Αν αναρωτιέστε τώρα για πιθανή ημερομήνια κυκλοφορίας θα σας γελάσουμε μιας και πολλοί υποστηρίζουν ως πιθανή το καλοκαίρι διαφορετικά η Apple θα ακολουθήσει το  ίδιο χρονοδιάγραμμα και θα δούμε το iPhone 5s μετά το Σεπτέμβρη (4S Οκτώβριος 2011 και iPhone 5 Σεπτέμβριος 2012).

Κλείνοντας λοιπόν πιστεύουμε πως η Apple γνωρίζει κάλα πως η επόμενη αναβάθμιση του iPhone θα πρέπει να φέρει νέα και πλούσια χαρακτηριστικά για να κοιτάξει στα ίσα των ανταγωνισμό και είναι πολύ πιθανό να δούμε τα περισσότερα από τα παραπάνω να γίνονται πράξη. Τώρα για το αν αυτά είναι αρκετά και αν θα πείσουν το κοινό αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


5  +  4  =