Πως να επαναφέρετε την επιλογή “Άνοιγμα με” στα Windows 10

Κάποιοι χρήστες των Windows 10 έχουν αναφέρει ένα περίεργο bug, σύμφωνα με το οποίο όταν κάνουν δεξί κλικ σε ένα αρχείο λείπει η επιλογή “Άνοιγμα με …”.

Windows

Η επιλογή αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μια εφαρμογή για να ανοίξουν το συγκεκριμένο αρχείο. Ειδικά για άγνωστα αρχεία ή αρχεία που δεν έχουν συσχετισθεί με ένα προεπιλεγμένο πρόγραμμα αυτή η επιλογή είναι ο γρηγορότερος μερικές φορές τρόπος για να ορίσετε ένα προεπιλεγμένο πρόγραμμα.

Εάν όντως η επιλογή λείπει από το σύστημά σας τότε συνήθως φταίει το μητρώο των Windows. Είναι αρκετά εύκολο να την επαναφέρετε. Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε.

1. Ανοίξτε το παράθυρο της εκτέλεσης πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + R
2. Εκεί πληκτρολογήστε τη λέξη regedit και πατήστε το πλήκτρο ΟΚ
3. Αν ο έλεγχος λογαριασμού χρήστη (UAC) ζητήσει την επιβεβαίωση σας να επιτρέψει στην εφαρμογή Επεξεργαστής Μητρώου να κάνει αλλαγές στο σύστημά σας , πείτε του Ναι
4. Στον νέο παράθυρο με το Επεξεργαστή Μητρώου που θα ανοίξει πλοηγηθείτε στην ακόλουθη θέση.

HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers

Ο αστερίσκος είναι ένα πραγματικό κλειδί μητρώου και δεν είναι κάτι που πρέπει να αντικατασταθεί με μια συγκεκριμένη τιμή κλειδιού χρήστη.
5. Κάντε δεξί κλικ στο δεξί παράθυρο και δημιουργήστε ένα νέο κλειδί εδώ μέσα από το από Δημιουργία > Κλειδί και ονομάστε το «Open With» (χωρίς τα αποσιωπητικά) . Υπάρχει πιθανότητα το κλειδί υπάρχει ήδη και αν είναι έτσι τότε απλά προχωρήστε στο επόμενο βήμα.
6. Στη συνέχεια, πατήστε δεξί κλικ επάνω στο νέο ή υπάρχον κλειδί “Open With” και πατήστε την Τροποποίηση. Στο νέο παραθυράκι επεξεργαστείτε το πεδίο “Δεδομένα τιμής” ώστε να αναγράφει το ακόλουθο:  {09799AFB-AD67-11d1-ABCD-00C04FC30936}
7. Κάντε κλικ στο «ΟΚ», κλείστε τον επεξεργαστή μητρώου (μην σαν ανησυχεί η αποθήκευση, τα δεδομένα σώζονται αυτόματα).

  Προσθέστε ένα 4-ψήφιο PIN σαν μέθοδο σύνδεσης στα Windows

Λογικά θα πρέπει τώρα να έχετε επαναφέρει την επιλογή “Άνοιγμα με” στο μενού του δεξιού κλικ. Αν δεν το δείτε αμέσως, κάντε μία επανεκκίνηση του explorer.exe ή αν δεν ξέρετε πως κάντε επανεκκίνηση όλου του υπολογιστή.

Αν για κάποιο λόγο δεν επιστρέψει η επιλογή στο μενού του δεξιού κλικ, ίσως να φταίει και κάτι άλλο πέρα από το μητρώο των Windows. Αν αυτή είναι η περίπτωση, κάντε όλα τα Update που προτείνει η Microsoft, αφού το πρόβλημα είναι ήδη γνωστό σε αυτήν και πιθανότητα θα λυθεί άμεσα με τις επόμενες αναβαθμίσεις.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  34  =  37

Previous Story

Nέα δοκιμαστική έκδοση FreeBSD 11.0-A4

Next Story

Εγκατάσταση Arch Linux αυτόματα σε λιγότερο από 10 λεπτά