130107 stathis hapifork

CES 2013: HAPIfork,το πιο έξυπνο πιρούνι που έγινε ποτέ

130107_stathis_hapifork

Αυτό που βλέπετε εδώ, είναι αυτό με το οποίο ασχολείται ένα μεγάλο μέρος της CES: Το να παίρνεις κάτι που είναι τελείως συνηθισμένο (και πιθανώς θα έπρεπε να παραμείνει έτσι) και να το εμποτίζεις με κάποιου είδους τρελή ηλεκτρονική ευφυΐα, η οποία θέλει να μεταμορφώσει τη ζωή σου.

Ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται αυτοί.

“Αυτοί” στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα HAPILABS, τα οποία διαθέτουν ένα έξυπνο πιρούνι (ναι, πιρούνι … δεν είναι λάθος), το οποίο θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Αυτό που κάνει αυτό το πιρούνι εξυπνότερο από κάθε άλλο πιρούνι στην ιστορία του κόσμου είναι ότι μπορεί να καταλάβει πόσο γρήγορα τρώτε και μετά να σας βάλει τις φωνές.

Το HAPIfork έχει αισθητήρες που μπορούν να ανιχνεύσουν την ταχύτητα και τη συχνότητα που φτυαρίζετε φαγητό στο στόμα σας και αν το πιρούνι θεωρήσει ότι είστε ένα άπληστο μικρό γουρουνάκι, θ’ αρχίσει να δονείται για να σας κάνει να επιβραδύνετε.

  Τα firewalls δεν προστατεύουν πραγματικά τις επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τα HAPILABS, νιώθετε πλήρεις μετά από 20 λεπτά συνεχόμενου φαγητού, σχεδόν ανεξάρτητα από το πόσο έχετε φάει. Οπότε αν τρώτε πιο αργά, θα τρώτε λιγότερο, χωρίς να νιώθετε πιο πεινασμένοι. Και αυτό, λογικά,  θα οδηγήσει σε απώλεια βάρους, σε περίπτωση που αυτό σας ενδιαφέρει.

Το HAPIfork μπορεί να στείλει τις διατροφικές συνήθειές σας στο κινητό σας ή σε κάποιον υπολογιστή ή σε μια μικρή αυτόνομη συσκευή (η οποία λειτουργεί και σαν παρατηρητής της φυσικής σας κατάστασης), παρακολουθώντας αν βελτιώνεστε ή αν συνεχίζετε να προσεγγίζετε το φαγητό σα να είναι διαγωνισμός ταχύτητας.

Θα φροντίσει να σας προτείνει τρόπους για μειώσετε την καλπάζουσα λαιμαργία σας και, σαν πρόσθετο κίνητρο, μπορεί να δημοσιεύει την πρόοδό σας σε οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο θεωρείτε ότι θα είναι πιο ντροπιαστικό.

Επίσης, το ηλεκτρονικό μέρος του πιρουνιού διαχωρίζεται από το σώμα για εύκολο καθαρισμό.

Τα HAPILABS σχεδιάζουν να αναρτήσουν το HAPIfork στο Kickstarter το Μάρτιο. Με 99$ θα πάρετε την έκδοση για USB (σε ένα από πέντε χρώματα), ενώ το ασύρματο δε θα φτάσει πριν το 2014.

  Η HTC παρουσίασε επίσημα το One Max

Αν χρειάζεστε απελπισμένα αυτό το πράγμα, μπορείτε να εγγραφείτε για ενημερώσεις εδώ.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  4  =  11