Ερευνητές κατασκεύασαν φτηνό χαρτί αφής

Ερευνητές του πανεπιστημίου Carnegie Mellon κατασκεύασαν ένα απλό χαρτί, χαμηλού κόστους, που μπορεί να εντοπίζει την επαφή με τον στυλό και που θα μπορούσε να είναι το μέλλον στην αυτόματη ψηφιοποίηση της γραφής.

Πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας απλό χαρτί γραψίματος, διαστάσεων κόλλας Α4, με την διαφορά ότι στην πλάτη του υπάρχει κάποιο αγώγιμο υλικό. Οι ερευνητές ήθελαν να πετύχουν μία ισορροπία μεταξύ του καλύτερου αγώγιμου υλικού που να προσκολλάται απροβλημάτιστα στο χαρτί, και του όσο το δυνατόν χαμηλότερου κόστους, που θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε ένα σενάριο μαζικής παραγωγής. Πολλά υλικά απορρίφθηκαν εξαιτίας του υψηλού τους κόστους, της μη επεκτασιμότητας και της κακής αλληλεπίδρασης με το χαρτί. Τελικά οι ερευνητές κατέληξαν σε δύο. Σε ένα πλαστικό φύλλο επικαλυμμένο με άνθρακα, το οποίο θα ήταν προσκολλημένο στην πίσω μεριά του φύλλου χαρτιού ή σε μία μπογιά με βάση τον άνθρακα που θα μπορούσε να ψεκαστεί ή να περαστεί σαν φιλμ σε μία κόλλα Α4.

  Kyocera KY-O1L: Κινητό τηλέφωνο μεγέθους πιστωτικής κάρτας

Κατόπιν συνέδεσαν τα αγώγιμα υλικά του φύλου χαρτιού σε ένα πίνακας αισθητήρων, και έτσι έγινε δυνατή η ψηφιοποίηση οποιουδήποτε αντικειμένου κινηθεί επάνω στο φύλλο αυτό. Είτε είναι ένα δάχτυλο, ένα στυλό, ή μια γραφίδα . Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα φύλο χαρτιού για να ψηφιοποιήσουν σημειώσεις, να αποτυπώσουν ψηφιακά ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, να βαθμολογήσουν μια δοκιμή σε πραγματικό χρόνο και να μοιραστούν άρθρα σε μία online έντυπη εφημερίδα.

Ο σχεδιασμός είχε ως αποτέλεσμα ένα κόστος περίπου 0,30 δολαρίων ανά φύλλο, αλλά οι ερευνητές λένε ότι η τιμή μπορεί πιθανότατα να μειωθεί κατά πολύ, μέσω μίας μεγάλης κλίμακας παραγωγής. Θα παρουσιάζουν επίσημα το έργο τους αυτήν την εβδομάδα στη διάσκεψη ACM CHI Conference on Human Factors in Computing Systems.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

21  +    =  24

Previous Story

Instagram: πως μπορείτε να κατεβάσετε τα δεδομένα σας

Next Story

Yahoo: πρόστιμο 35 εκατ. δολαρίων για την απόκρυψη του hack