Η Apple είχε μια μακροχρόνια διαμάχη με την Proview, η οποία είχε προηγουμένως χρησιμοποιήσει το όνομα «iPad» σε ένα προϊόν που πλέον δεν υπάρχει. Σχεδόν χρεοκοπημένη, η Proview κατάφερε φέτος να βγάλει 60 εκατομμύρια δολάρια από την Apple, ώστε να της παρέχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα iPad.
Σύμφωνα με αναφορά του Reuters, η συγκεκριμένη διαμάχη της Apple με την Proview, ήταν μια από τις πιο σοβαρές αιτίες που ανάγκασαν την Κινέζικη κυβέρνηση να ασχοληθεί πιο σοβαρά με το θέμα των εμπορικών σημάτων. Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που ξένες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου των ΗΠΑ, ωθούν συνεχώς την Κινέζικη κυβέρνηση να παίρνει πιο αυστηρά μετρά.
Την Δευτέρα, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας, ανακοίνωσαν ότι η κυβέρνηση θα πατάξει τα «κακόβουλα» εμπορικά σήματα, με μια καινούργια τροπολογία η οποία θα προσφέρει προστασία στις διεθνείς μάρκες καθώς και στους ιδιοκτήτες των πνευματικών δικαιωμάτων τη δυνατότητα να απαγορεύουν στους άλλους να χρησιμοποιούν τα δικά τους εμπορικά σήματα ή άλλα παρόμοια.