Το νομοσχέδιο CISPA είναι ήδη νεκρό, μετά τι;

Εμπειρογνώμονες και πηγές με γνώση της κατάστασης αναφέρουν ότι το πιο αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για το , Information Sharing and Protection Act (), έχει ήδη πεθάνει.

cispaΜια πολύ καλή είδηση ​​για τα εκατομμύρια της παγκόσμιας κοινότητας που έχουν εκφράσει επισήμως την αντίθεσή τους προς το νομοσχέδιο. Σχεδιασμένο να βοηθήσει τις ΗΠΑ στον αγώνα κατά των online επιθέσεων, το CISPA θα είχε την δύναμη να καταστρατηγήσει ουσιώδη προσωπικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Αν και το CISPA πέρασε πανηγυρικά στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 18 Απριλίου “είναι εξαιρετικά απίθανο η Γερουσία” να ψηφίσει το νομοσχέδιο, δήλωσε ο Michelle Richardson της ACLU στην Daily Dot.

Ένας βοηθός από μια επιτροπή της Γερουσίας , ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στην εφημερίδα Dot ότι “δεν υπάρχει δυνατό σχέδιο που θα προκαλέσει την ψήφιση του CISPA, από την  Γερουσία. Ο βοηθός ανέφερε το γεγονός ότι η γερουσία προσπάθησε να περάσει το δικό της νομοσχέδιο για το διαδίκτυο, το Act of (CSA). Αν και ηττήθηκε, έκανε πολύ εμφανή την επιθυμία του κοινού για περισσότερη προστασία της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο.

  Ειδικές ομάδες κρούσης για κυβερνοεπιθέσεις θέλει ο υποψήφιος διευθυντής της NSA

“Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα με αυτό,” ανέφερε ο βοηθό για το CISPA.

Αυτό υποστηρίζεται και από τις U.S. News και World Report, οι οποίες ανέφεραν ότι ένας Γερουστής για το Εμπόριο, τις Επιστήμες και τις Μεταφορές ισχυρίζεται ρητά ότι το CISPA δεν είναι πλέον συζητήσιμο, και ότι οι γερουσιαστές θα πρέπει να “σύνταξουν ξεχωριστά νομοσχέδια” τα οποία θα περιλαμβάνουν ορισμένες διατάξεις από το CISPA.

Πιστεύουμε ότι αν ο γνώμονας που θα καθορίσει την ψήφιση ή την καταψήφιση του νομοσχεδίου είναι η προάσπιση των προσωπικών δικαιωμάτων και ιδιωτικών ελευθεριών, το  CISPA, έχει ήδη χάσει το παιχνίδι. Όμως αυτό θα ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό, καθώς τα συμφέροντα που υποκινούν τέτοια νομοσχέδια λειτουργούν υπόγεια και με πολύ διαφορετικά πιστεύω και αξίες. Μία μελλοντική καταψήφιση από την Αμερικάνικη Γερουσία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, δεν λέει κάτι. Τα συμφέροντα που το προώθησαν υπάρχουν ακόμα.

Η ελευθερία στο διαδίκτυο και η διαφύλαξη της είναι προσωπικό θέμα του καθενός από εμάς, αρκεί να μην μπερδεύουμε έννοιες όπως Ακτιβισμός και Τρομοκρατία.

  Hacking σε έξυπνα σπίτια, η νέα επερχόμενη μόδα

Η φωνή μας έχει δύναμη.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


4  +  5  =