02

Θάμνος από αράχνες. Τρομακτικό βίντεο που όμως είναι κάτι διαφορετικό

Το παραπάνω που τελευταία κυκλοφορεί στο δια που δείχνει μια τρομακτική συστάδα από αράχνες, είναι στην πραγματικότητα ένα αβλαβές σύμπλεγμα από opillonids, γνωστά και ως “ Long Legs” που απλά προσπαθούν να μείνουν ζεστά. Στη Ελληνική τα λέμε φαλάγγια.

Το παρατσούκλι “ο μπαμπάς με τα μακριά πόδια” και η εμφάνιση των ανατριχιαστικών ζώων συνέβαλαν στη σύγχυση.

Τα Opillonids, σύμφωνα με την UC Riverside Τμήμα Εντομολογίας , είναι αραχνοειδή και ανήκουν στο είδος Opiliones και δεν είναι καν αράχνες.

Τα Opillonids, που ονομάζεται επίσης και harvestmen, αποτελείται από ένα βασικό τμήμα του σώματος – καθώς και τα πόδια – ενώ οι αράχνες έχουν δύο κύρια μέρη του σώματος: το κεφαλοθώρακα και την κοιλιά.

Τα harvestmen δεν είναι καθόλου δηλητηριώδη για τον άνθρωπο. Ο Κος Paglo Barroeta που πρωτο-δημοσίευσε το βίντεο στο διαδίκτυο, δεν διέτρεξε κανένα κίνδυνο, όταν έσπρωξε την συστάδα με το δάχτυλό του.

Όσο για την δημιουργία της συστάδας ο αραχνολόγος Pinto-da-Rocha, στο βιβλίο του «Harvestmen: Η Βιολογία της Opiliones» , αναφέρει ότι τα harvestmen είναι ευαίσθητα στις αλλαγές της θερμοκρασίας και η δημιουργία συστάδας είναι αναποτελεσματική για την αποφυγή της απώλειας νερού. Τα σούπερ λεπτά πόδια των οργανισμών harvestmen δεν προσφέρουν μεγάλη προστασία, και έτσι αυτά τα αραχνοειδή έχουν την τάση να συγκεντρωθούν όλα μαζί, για να διατηρήσει τη ζεστασιά και την υγρασία και για να προφυλαχθούν από τυχόν θήρευση.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).