COVID 19 το lockdown έφερε αϋπνίες σύμφωνα με την Google

Φαίνεται ότι ο κοροναϊός (COVID-19) αναστάτωσε τον ύπνο πάρα πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο , ή έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν τα της Google.

Οι αναζητήσεις για τους “αϋπνία” και “” (“insomnia” και “can't sleep”) έφτασαν σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Google . Τα δεδομένα δεν αποκαλύπτουν βέβαια τα ακριβή αιτία των αναζητήσεων, αλλά το χρονοδιάγραμμα συμπίπτει με το ύψος των παγκόσμιων lockdown για τον COVID-19.

Τον περασμένο μήνα, ερευνητές του Harvard προειδοποίησαν ότι η πανδημία θα μπορούσε να επηρεάσει τη ρουτίνα του ύπνου ενός ατόμου, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλες επιπλοκές ψυχικής υγείας.

“Πάρα πολλές αϋπνίες μπορούν να επιδεινώσουν τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας”, αναφέρει η Harvard Gazette.

“Σκεφτείτε τα προβλήματα ύπνου σαν μια λοίμωξη”, δήλωσε ο Posner, πρόεδρος της Sleepwell Associates και αναπληρωτής κλινικός καθηγητής στο Stanford University School of Medicine.

Ακόμα και σε κανονικές περιόδους, περίπου το 30% έως το 35% του πληθυσμού εμφανίζει οξεία ή βραχυπρόθεσμη αϋπνία, ανέφερε ο Posner, μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής ύπνου και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Ιατρικής Συμπεριφοράς του ύπνου.

Η αϋπνία ορίζεται στην πέμπτη έκδοση του Διαγνωστικού Εγχειριδίου Ψυχικών Διαταραχών (DSM) της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας σαν δυσκολία να κοιμηθείτε, ή να ξυπνήσετε πολύ νωρίς, και αναφέρει ότι αυτή η έλλειψη ανάπαυσης προκαλείται από άγχος ή οποιοδήποτε γεγονός που αλλάζει την ποιότητα ζωής. Αναφέρει δε ότι διαφέρει από την έλλειψη ύπνου που προκαλείται από πολύ-φορτωμένα προγράμματα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).