Η Oracle κατάφερε επιτέλους να καθορίσει το τελευταίο θέμα ευπάθειας της Java και κυκλοφόρησε ένα patch που το διορθώνει. Η ενημέρωση με το όνομα Java 7 Update 11 δεν καθορίζει μόνο τη CVE-2013-0422 αλλά και ένα δεύτερο θέμα ασφαλείας. Η εταιρία δεν μας έχει συνηθίσει σε τόσο άμεσες ενημερώσεις μετά από την ανακάλυψη μια ευπάθειας στο λογισμικό της. Ίσως να μην είναι τυχαίο που η ενημέρωση ήρθε λίγο μετά την οδηγία ασφαλείας που εξέδωσαν οι ΗΠΑ προτείνοντας σε όλους να απενεργοποιήσουν την εφαρμογή Java στους υπολογιστές τους.
Η Oracle αναφέρει ότι όλες της οι ενημερώσεις για την πιο πρόσφατη έκδοση του Java για όλα τα λειτουργικά συστήματα βρίσκονται στην πρώτη της σελίδα.
Σύμφωνα με τα λόγια της εταιρίας:
Λόγω της σοβαρότητας αυτών των τρωτών σημείων, η Oracle συνιστά ένθερμα να εφαρμόσετε άμεσα τις ενημερώσεις.
Αυτή η ενημερωμένη έκδοση αλλάζει επίσης την προεπιλεγμένη ρύθμιση στο επίπεδο ασφαλείας της Java από το μεσαίο σε υψηλό.
Σημειώστε ότι τα τρωτά σημεία της Oracle που μόλις έγιναν patched δεν ισχύουν για αυτόνομες εφαρμογές Java ή για server-side Java εγκαταστάσεις. Ισχύουν μόνο για εφαρμογές, που τρέχουν μέσα από το πρόγραμμα περιήγησής σας.
Ακολουθήσετε μας στο Google News