De Star

De-Star αμυντικό σύστημα για αστεροειδείς και μετεωρίτες

Η πτώση του μετεώρου στη Ρωσία και η «φιλική» επίσκεψη λίγες ώρες αργότερα του αστεροειδή αναζωπύρωσε τη συζήτηση για τους τρόπους προστασίας του πλανήτη από τα επικίνδυνα διαστημικά σώματα. Στο τραπέζι έχουν πέσει κατά καιρούς διάφορες ιδέες. Κάποιοι λένε να ρίχνουμε πάνω σε απειλητικούς αστεροειδείς και μετεωρίτες πυρηνικά όπλα ή σκάφη-καμικάζι για να τους καταστρέφουμε ή να εκτρέπουμε την πορεία τους.

De-Star

Aλλη πρόταση είναι να στέλνουμε ειδικά σχεδιασμένα σκάφη τα οποία θα χρησιμοποιούν τη βαρύτητα για να αλλάξουν τη πορεία των επικίνδυνων σωμάτων. Η τελευταία και πιο εντυπωσιακή είναι η δημιουργία ενός διαστημικού αμυντικού συστήματος που θα εξολοθρεύει τους αστεροειδείς και τους μετεωρίτες μακριά από το Γη.

Ηλιακό υπερόπλο

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και του Πολυτεχνείου της Καλιφόρνια ανέπτυξαν την ιδέα του DE-STAR ενός συστήματος που θα βρίσκεται στο Διάστημα και θα καταστρέφει απειλητικά για τη Γη αντικείμενα. Το DE-STAR (Directed Targeting of Asteroids and exploRation) θα αποτελείται από μηχανισμούς οι οποίοι θα βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη και θα μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ακτίνες λέιζερ.

  Crowdstrike Ο Στρατός της Κίνας συνεχίζει την διαδικτυακή κατασκοπεία

Οι επιστήμονες που ανέπτυξαν το σχέδιο υποστηρίζουν ότι το DE-STAR θα μπορεί όχι απλά να διαλύσει σε μικρότερα κομμάτια ένα αστεροειδή αλλά κυριολεκτικά να τον εξαϋλώσει. Οπως αναφέρουν το DE-STAR θα μπορεί να εντοπίζει τον απειλητικό αστεροειδή όταν αυτός βρίσκεται ακόμη μακριά από τη Γη και να αρχίζει να τον χτυπά με το λέιζερ από εκείνη την απόσταση ώστε όταν πλησιάσει κοντά στη Γη είτε να έχει καταστραφεί ολοσχερώς είτε να μην αποτελεί πλέον απειλή.

Οι δυνατότητες του

Σύμφωνα με τους ερευνητές το DE-STAR θα μπορεί να χτυπήσει και να καταστρέψει ένα διαστημικό βράχο δέκα φορές μεγαλύτερο από εκείνον που πέρασε την περασμένη εβδομάδα κοντά από τη Γη. Υποστηρίζουν ότι το σύστημα θα μπορεί να χτυπήσει ένα τέτοιο αντικείμενο όταν αυτό βρίσκεται σε απόσταση από τη Γη παρόμοια με εκείνη που βρίσκεται ο Ηλιος από τον πλανήτη μας.

«Δεν πρόκειται για μια προωθημένη ιδέα βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ολες οι τεχνολογίες και συστήματα που χρειάζονται για τη κατασκευή του DE-STAR υπάρχουν. Πιθανώς κάποιες από αυτές τις τεχνολογίες δεν είναι ακόμη στο επίπεδο που απαιτεί η λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος αλλά τα δομικά υλικά για την κατασκευή του υπάρχουν και μπορεί να ξεκινήσει άμεσα η δημιουργία του. Απλά θα χρειαστεί να εξελίξουμε τις απαραίτητες τεχνολογίες ώστε να προσαρμοστούν στα μεγέθη και την ισχύ που απαιτεί ένα τέτοιο σύστημα» αναφέρει ο Γκάρι Χιουζ, μέλος της ομάδας των επιστημόνων που προτείνουν το DE-STAR ως σύστημα προστασίας από διαστημικές απειλές. Το DE-STAR σύμφωνα με τους ερευνητές θα μπορεί επίσης όχι μόνο να καταστρέφει αλλά και να εκτρέπει από τη τροχιά τους μεγάλους αστεροειδείς και μετεωρίτες.

  Το FBI ετοιμάζεται να παραβιάσει άλλες δύο συσκευές της Apple

πηγή

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


47  +    =  55