Η πρώτη σύλληψη στο Silk Road του Deep Web από την DEA

silk roadΟι ομοσπονδιακές αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τον Eric Daniel Hughes, 31 χρονών, για παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών με πιθανές συνδέσεις στη μαύρη αγορά της σελίδας στο Web.

Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη σύλληψη του είδους της, στην οποία η Drug Enforcement Administration (DEA)κατάφερε να κατασχέσει 11.02 Bitcoins αξίας 814 δολαρίων από τον ύποπτο.

Τα Bitcoins δεν παρέχουν εγγυήσεις ανωνυμίας, αλλά ο σχεδιασμός τους καθιστά δυνατό οι συναλλαγές να είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν όπως τα παραδοσιακά συστήματα πληρωμών πχ οι πιστωτικές κάρτες. Όμως το εικονικό νόμισμα δεν έχει καμία υποστήριξη από καμία κυβέρνηση και είναι ιδιαίτερα ασταθές.

Η έρευνα στο διαμέρισμα του, αποκάλυψε, επίσης, μια ψηφιακή ζυγαριά, μια μικρή ποσότητα μαριχουάνας, διάφορες λευκές σκόνες και χάπια, εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένα πιστόλι γεμάτο και τα άλλα αντικείμενα.

Η σύλληψη φαίνεται να σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε Bitcoins, όταν η DEA κατάφερε να διεισδύσει στη περίφημη σελίδα , μια αγορά όπου τα ναρκωτικά διαπραγματεύονται και τα Bitcoins είναι το μόνο αποδεκτό νόμισμα.

  Μια ΔΟΥ για κάθε πολίτη βάσει ΤΚ - Σε ποια ΔΟΥ ανήκετε;

“Αυτή είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο με Bitcoins,” ανέφερε ο Adam B. Levine, εκδότης και επικεφαλής της ιστοσελίδας Let’s Talk !, η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις του νομίσματος.

Δημιουργήθηκαν το , Bitcoins έχουν ένα καυτό θέμα των επενδύσεων του αργά και είναι το νόμισμα της επιλογής για online εμπόρους ναρκωτικών και άλλες μαύρες εμπόρους της αγοράς.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).