0

Προσοχή κίνδυνος θερμοπληξίας των παιδιών μέσα στα αυτοκίνητα – Βίντεο

Μέσα στο , 15 παιδιά έχουν ήδη πεθάνει μόνο στις ΗΠΑ, όταν αυτά αφέθηκαν μέσα σε ένα κλειδωμένο αυτοκίνητο που δεν ήταν στην σκιά. Η Red Castle Productions επιδειώκει να μας ευαισθητοποιήσει σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν όταν  αφήσουμε τα παιδιά μόνα τους μέσα σε αυτοκίνητο.

Μιά και έχουμε Αύγουστο, παραδοσιακά τον πιό ζεστό μήνα του χρόνου στην χώρα μας, δείτε το παραπάνω βίντεο και φροντίστε να μην εκθέσετε τα παιδιά σας στο κίνδυνο της θερμοπληξίας. Δέκα πέντε λεπτά μέσα σε ένα αμάξι που είναι κάτω από ήλιο, αρκούν για να φέρουν την καταστροφή.

Το βίντεο – δημόσια ανακοίνωση (PSA – annoucement) είναι μια αναπαράσταση του τι συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν ο γονέας ή μπέιμπι σίτερ πιστεύει ότι μπορεί να φύγει για λίγα λεπτά και να αφήσει μόνο του ένα παιδί μέσα σε αμάξι στο ήλιο, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για αυτό.

Οι συνθήκες, τα γεγονότα όπως περιγράφονται στο βίντεο, οι των περαστικών, όλα είναι αυτά που συνήθως συμβαίνουν στην πραγματικότητα.  Προσέξτε ότι οι άνθρωποι που περνούν από εκεί και παρατηρούν το παιδί στο πίσω κάθισμα δεν παρεμβαίνουν για διάφορους λόγους.

  Η ιστορία της δισκέτας και πως έγινε το διάσημο εικονίδιο Save

Ωστόσο, μία απόφαση μπορεί να σώσει ζωές: Η απόφαση να κάνετε κάτι, αν τύχει να δείτε κάτι σαν αυτό, η απόφαση να καλέσετε για βοήθεια, η απόφαση να μην αφήσετε το παιδί σας πίσω στο αυτοκίνητο μπορεί να σώσει την ζωή του.

Το βίντεο αναφέρει ότι “Κάθε 10 μέρες ένα παιδί πεθαίνει από θερμοπληξία μέσα σε όχημα στις ΗΠΑ. Από το υπήρξαν 575 θάνατοι. 73% αυτών των θανάτων ήταν παιδιά κάτω των 2 ετών.Μπορεί να χρειαστούν έως και 15 λεπτά, σε υπερθερμαμένο από τον ήλιο αυτοκίνητο, για ένα παιδί να απειλειθεί η ζωή του ή να δημιουργηθεί πρόβλημα στο εγκέφαλο του ή στα νεφρά του”

Προσοχή λοιπόν εσείς εκει πέρα στις παραλίες ….

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).