Οι NullCrew ξαναγύρισαν με ένα χτύπημα στο Department of Homeland Security (DHS)

NullCrew

Μετά από σχεδόν ένα μήνα πλήρης αφάνειας, οι hackers NullCrew επιστρέφουν… Η είδηση δεν είναι η επιστροφή τους αλλά το πως επέστρεψαν. Η ομάδα των NullCrew ξαναγύρισε “χτυπώντας” άλλο ένα στόχο υψηλού προφίλ αφού ισχυρίζονται ότι έχουν παραβιάσει τη κυβερνητική ιστοσελίδα studyinthestates.dhs.gov που διαχειρίζεται το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS).

Οι hackers έχουν δημοσιεύσαν λεπτομέρειες από το WordPress config, μαζί με άλλες πληροφορίες του διακομιστή, ακόμη και τα διαπιστευτήρια σύνδεσης της βάσης δεδομένων. Αποκαλύπτουν επίσης την ακριβή “θέση” της ευπάθειας που τους επέτρεψε να αποκτήσουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα.

Το cyberwarnews  αναφέρει ότι η ιστοσελίδα DHS έχει χρησιμοποιούσε μια παλαιότερη και ευπαθή έκδοση του WordPress για την κυβερνητική ιστοσελίδα, κάτι το οποίο επέτρεψε στους hackers να αποκτήσουν πολύ εύκολα πρόσβαση στα αρχεία τους.

Η διαρροή είναι μέρος της επιχείρησης που ονομάστηκε F*ckTheSystem και ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κυβερνήσεις και τις αποφάσεις τους.

Δεδομένου ότι η διαρροή περιέχει κωδικούς πρόσβασης στη βάση δεδομένων, καταγεγραμμένους σε μορφή απλού κειμένου, δεν θα δημοσιεύσουμε το link που έδωσαν οι hackers στη δημοσιότητα.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


1  +  1  =