Το Der Spiegel αποκαλύπτει την δράση της NSA στην Γερμανία


nsaΣήμερα στο Der Spiegel, δημοσιεύτηκαν λεπτομερώς οι δραστηριότητες επιτήρησης της NSA στη Γερμανία. Σε μηνιαία βάση συλλεγόταν 500 εκατομμύρια “συνδέσεις επικοινωνιών” από το εσωτερικό της χώρας. Το Spiegel αναφέρει ρητά ότι οι πληροφορίες που συλλέγονταν συμπεριλάμβαναν τηλεφωνικές κλήσεις, ψηφιακά μηνύματα όπως τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αρχεία καταγραφής συνομιλιών.

Ως εκ τούτου, η NSA κατηγορείται και επίσημα πια για κατασκοπεία σε Γερμανούς πολίτες. Όλες οι πληροφορίας μεταφερόταν πίσω στην έδρα της NSA στο Fort Meade.

Η κλίμακα της συλλογής στοιχείων είναι εξαιρετικά υψηλή σε σύγκριση με τον γερμανικό πληθυσμό: Στις 7 Ιανουαρίου η NSA συνέλεξε, σύμφωνα με το Spiegel, από μια Γερμανία έχει περίπου 80 εκατομμύρια πολίτες “60 εκατομμύρια συνομιλίες και άλλα μηνύματα.”.

Η επιτήρηση της χώρας περιλαμβάνει δεκάδες εκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις, και περίπου δέκα εκατομμύρια αρχεία δεδομένων από το Διαδίκτυο σε οποιαδήποτε δεδομένη ημερομηνία. Το ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο συγκρίνοντας τις δραστηριότητες της NSA σε άλλες ευρωπαϊκές χώρε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούσε την Γερμανία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι αντιδράσεις με τις νέες αποκαλύψεις για την δράση της NSA τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό αυξάνονται ολοένα και τείνουν να φτάσουν στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με την Guardian, μια πολύ σημαντική συμφωνία εμπορίου είναι πλέον υπό αμφισβήτηση:

Οι προοπτικές για ένα νέο σύμφωνο εμπορίου μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα μετά τους ισχυρισμούς ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθούσε γραφεία της ΕΕ.

Οι τελευταίες αναφορές για τις υποκλοπές της NSA στην Ευρώπη – και στη Γερμανία ειδικότερα – πάνε πολύ πιο πέρα ​​από τις προηγούμενες αποκαλύψεις της ηλεκτρονικής κατασκοπείας που όπως ισχυρίζονται από τις ΗΠΑ εστιαζόταν στον εντοπισμό υπόπτων τρομοκρατίας, εξτρεμιστές και οργανωμένο έγκλημα.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news