Διατερματικά κβαντικά ασφαλής τεχνολογία από την IBM

Η IBM παρουσίασε τη νέα IBM Quantum Safe στο ετήσιο συνέδριο Think στο Ορλάντο της Φλόριντα, την περασμένη εβδομάδα.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύνολο εργαλείων και δυνατοτήτων σε συνδυασμό με τη βαθιά τεχνογνωσία της IBM στον τομέα της ασφάλειας, σχεδιασμένο ως μια ολοκληρωμένη λύση που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών υπηρεσιών, καθώς προετοιμάζονται για τη μετάβαση στη ασφαλή μετα-κβαντική εποχή.

ibm

 

Η κβαντική τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία. Σύντομα, τα κβαντικά συστήματα θα είναι σε θέση να επιλύουν προβλήματα που δεν είχαν επιλυθεί προηγουμένως και να συμβάλλουν στις επιχειρήσεις και την επιστήμη, αλλά αυτή η πρόοδος ενέχει επίσης κινδύνους για την ασφάλεια. Καθώς οι κβαντικοί υπολογιστές συνεχίζουν να εξελίσσονται, θα φτάσουν στο σημείο να μπορούν να παραβιάζουν τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα πρωτόκολλα ασφαλείας στον κόσμο.

Αναγνωρίζοντας αυτόν τον κίνδυνο, η IBM αξιοποίησε την εκτεταμένη τεχνογνωσία της στην κρυπτογραφία, τους κβαντικούς υπολογιστές και τις κρίσιμες υποδομές για να αναπτύξει την τεχνολογία IBM Quantum Safe.

Αυτή η σουίτα δυνατοτήτων έχει ως στόχο να βοηθήσει τους πελάτες να προετοιμαστούν για τη μετά-κβαντική εποχή, μέσω:

  • IBM Quantum Safe Explorer: επιτρέπει στην ομάδα να σαρώσει τον πηγαίο και αντικειμενικό κώδικα για να εντοπίσει κρυπτο στοιχεία, εξαρτήσεις και ευπάθειες και να δημιουργήσει έναν κατάλογο κρυπτογραφικού υλικού (CBOM). Αυτό επιτρέπει στις ομάδες να βλέπουν και να συγκεντρώνουν τους πιθανούς κινδύνους κεντρικά.
  • IBM Quantum Safe Advisor:επιτρέπει μια δυναμική ή επιχειρησιακή προβολή του κρυπτογραφικού αποτος, διευκολύνοντας την ανάκτηση, την ανάλυση της κατάστασης και της συμμόρφωσης της κρυπτογράφησης και την ιεράρχηση των κινδύνων.
  • IBM Quantum Safe Remediator:μπορούν να αναπτύξουν και να δοκιμάσουν πρότυπα αποκατάστασης με βάση τις βέλτιστες πρακτικές κβαντικής ασφάλειας για να κατανοήσουν τις πιθανές επιπτώσεις στα συστήματα και τα περιουσιακά στοιχεία, καθώς προετοιμάζονται για την ανάπτυξη λύσεων κβαντικής ασφάλειας.

Η IBM έχει επίσης ξεκινήσει τον χάρτη πορείας IBM Quantum Safe για να βοηθήσει τους πελάτες να κατανοήσουν και να υποστηρίξουν την ασφάλεια κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης. Πρόκειται για το πρώτο σχέδιο της IBM που χαρτογραφεί τα τεχνολογικά ορόσημα προς ολοένα και πιο εξελιγμένες κβαντικής ασφάλειας, σχεδιασμένο για να βοηθήσει τους οργανισμούς να αντιμετωπίσουν τα αναμενόμενα κρυπτογραφικά πρότυπα και απαιτήσεις μέσω της κρυπτογραφικής ευελιξίας, προστατεύοντας παράλληλα τα συστήματά τους από αναδυόμενες ευπάθειες.

Αποτελείται από τρεις βασικές δράσεις:

  1. Ανακάλυψη: Προσδιορισμός κρυπτογραφικών εφαρμογών, ανάλυση των εξαρτήσεων και δημιουργία καταλόγου κρυπτογραφικών υλικών (CBOM).
  2. Παρατήρηση: Ανάλυση της κατάστασης κρυπτογράφησης των ευπαθειών και ιεράρχηση της αποκατάστασης ανάλογα με τον κίνδυνο.
  3. Μετασχηματισμός: Αποκατάσταση και μετριασμός με ενσωματωμένη κρυπτογραφική ευελιξία και αυτοματοποίηση.

Ο Ray Harishanker, IBM Fellow και επικεφαλής της τεχνολογίας IBM Quantum Safe, δήλωσε: “Ως ηγέτης στην κβαντική πληροφορική, η IBM αναγνωρίζει τη σημασία της συνολικής αντιμετώπισης των κρίσιμων αναγκών των πελατών μας για τη μετατροπή της κρυπτογραφίας στην κβαντική εποχή. Η νέα μας τεχνολογική σουίτα κβαντικής ασφάλειας και τα ορόσημα που περιγράφονται στον οδικό χάρτη έχουν σχεδιαστεί για τη συνεχή εξέλιξη της μετα-κβαντικής ασφάλειας μαζί με τη χρήσιμη κβαντική πληροφορική και περιλαμβάνουν λύσεις που βοηθούν τη βιομηχανία να πλοηγηθεί αποτελεσματικά και εύκολα σε αυτή τη μετάβαση.”

Πέρυσι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέδωσε νέες απαιτήσεις και κατευθυντήριες γραμμές που απαιτούν από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να ξεκινήσουν τη μετάβαση στην κβαντική ασφάλεια. Το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας των ΗΠΑ (NIST) επέλεξε τέσσερις κβαντικά ανθεκτικούς αλγορίθμους για τυποποίηση, τρεις από τους οποίους αναπτύχθηκαν από την IBM με ακαδημαϊκούς και βιομηχανικούς εταίρους.

Στη συνέχεια, η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) ανακοίνωσε νέες απαιτήσεις για τα συστήματα εθνικής ασφάλειας να μεταβούν σε αλγόριθμους που είναι ασφαλείς έναντι των κβαντικών αλγορίθμων έως το 2025, και ο Λευκός Οίκος εξέδωσε απαίτηση για τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να υποβάλουν μια σχετική με την κρυπτογραφία, δυνητικά ευάλωτη στους κβαντικούς υπολογιστές ανακοίνωσε την απαίτηση να υποβάλουν κατάλογο κρυπτογραφικών συστημάτων.

Ο Patrick Moorhead, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Moor Insights & Strategy, δήλωσε: “Καθώς η εποχή της κβαντικής πληροφορικής πλησιάζει ταχύτατα και γίνεται πραγματικότητα, είναι επιτακτική ανάγκη να αναπτύξουμε ασφαλείς κβαντικές τεχνολογίες για την προστασία των σημερινών παραδοσιακών συστημάτων και δεδομένων. Σε αυτούς τους πυλώνες, πιστεύω ότι η IBM υπερέχει. Και τώρα, με τη δημιουργία ενός χάρτη πορείας για την κβαντική ασφάλεια που θα οδηγήσει τη βιομηχανία και τις αναδυόμενες τεχνολογίες στην απλοποίηση της μετάβασης, ανυπομονώ να δω την πορεία της κβαντικής ασφάλειας να εξελίσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Ο οδικός χάρτης και η τεχνολογία Quantum Safety της IBM θα αναδείξουν το υφιστάμενο κρυπτογραφικό τοπίο στους οργανισμούς, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αρχίσουν να διαχειρίζονται τις αλλαγές που μπορεί να απαιτηθούν για να ευδοκιμήσουν στη μετά-κβαντική εποχή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία IBM Quantum Safe επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.ibm.com/quantum/quantum-safe.

Η διεθνής ανακοίνωση της ΙΒΜ : https://newsroom.ibm.com/2023-05-10-IBM-Unveils-End-to-End-Quantum-Safe-Technology-to-Safeguard-Governments-and-Businesses-Most-Valuable-Data

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.
IBM

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).