Δις σε startups χωρίς πελάτες, επιχειρηματικό σχέδιο ή brandname

Εν μέσω ύφεσης των επιχειρηματικών κεφαλαίων, φαίνεται να ήρθε η άνοιξη για τις startups επιχειρήσεις που διαφημίζουν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

startups

Πριν μια startup αποκτήσει πελάτες, ένα επιχειρηματικό σχέδιο ή ακόμη και ένα επίσημο brandname, οι πρώην ερευνητές της Google AI, Niki Parmar και Ashish Vaswani, είχαν ενδιαφέρον από επενδυτές που ήθελαν να υποστηρίξουν την επόμενη ιδέα στην τεχνητή νοημοσύνη.

Στη Google, η κα Parmar και ο κ. Vaswani ήταν μεταξύ των συν-συγγραφέων μιας σημαντικής εργασίας του 2017 που βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για την έκρηξη της λεγόμενης γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

Νωρίτερα φέτος, μόλις εβδομάδες αφότου ξεκίνησαν μόνοι τους να συγκεντρώνουν κεφάλαια για την πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία τους (τώρα ονομάζεται Essential AI). Κατάφεραν να συγκεντρώσουν περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν την εταιρεία εσωτερικά.

Αν και το μεγαλύτερο μέρος του οικοσυστήματος επιχειρηματικών κεφαλαίων της Silicon Valley παραμένει σε λήθαργο, οι επενδυτές φέτος έχουν διοχετεύσει κεφάλαια σε εταιρείες όπως η Essential που ειδικεύονται σε συστήματα παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης. Πολλές από τις εταιρείες που λαμβάνουν χρηματοδοτήσεις είναι νέες και δεν έχουν αποδείξει ότι μπορούν να καταφέρουν κάτι.

Οι αναλυτές της ερευνητικής εταιρείας PitchBook εκτιμούν ότι η αγορά τέτοιων εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης μόνο στην επιχειρηματική τεχνολογία θα αυξηθεί στα 98 δισεκατομμύρια δολάρια το 2026 και θα φτάσει στα 43 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Λειτουργεί όμως και αντίστροφα, βλέπε προσφορά-ζήτηση.

Η ξαφνική εισροή κεφαλαίων ενθαρρύνει επίσης και πάρα πολλούς ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης, ορισμένους χωρίς εμπειρία διαχείρισης ή λειτουργίας, να ξεκινήσουν τις δικές τους εταιρείες, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό, σκοπεύοντας φυσικά στο εύκολο κέρδος.

startups

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).