Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DoE) παραβιάστηκε 159 φορές σε 4 χρόνια


Μεταξύ των 2010 και 2014, το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ( US Department of Energy – DOE ) δέχθηκε επίθεση από αγνώστους 159 φορές, όπως αναφέρει η USA Today βασιζόμενη σε επεξεργασμένα έγγραφα που έλαβε μέσω του Freedom of Information Act.

doe energy hack

Τα έγγραφα αυτά δείχνουν πληροφορίες που υποβάλλονται από αξιωματούχους και από εξωτερικούς συνεργάτες, και δεν αποκαλύπτουν σε βάθος λεπτομέρειες για την πηγή ή το είδος των πληροφοριών που είχε κλαπεί.

Τα δεδομένα συλλέγονται από το Συντονιστικό Κέντρο κοινής ασφάλειας διαδικτύου του τμήματος ενέργειας (Energy Department’s Joint Cybersecurity Coordination Center) και δείχνουν μόνο την ημερομηνία της επίθεσης, το γραφείο όπου έλαβε χώρα, την τρέχουσα κατάσταση του περιστατικού, καθώς και ποιο το είδος της επίθεσης ήταν (κακόβουλος κώδικας, παραβίαση λογαριασμού χρήστη / λογαριασμού root, άρνηση παροχής υπηρεσιών, Web defacement, μη εξουσιοδοτούμενη χρήση).

Από τον Οκτώβριο του 2010 και μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 στο Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.131 επιθέσεις κατά των υποδομών της, εκ των οποίων οι 159 ήταν επιτυχείς.

Το Υπουργείο Ενέργειας είναι ένας περιζήτητος στόχος κυρίως γιατί συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με το σύστημα εξουσίας των ΗΠΑ, την κατανάλωση ενέργειας και τις υποδομές ενέργειας.

Επιπλέον, το υπουργείο έχει επίσης πολλαπλές ευθύνες στον καθορισμό της ενεργειακής πολιτικής της χώρας, γεγονός που καθιστά την υπηρεσία πολύ ελκυστική για ομάδες που ειδικεύονται σε κυβερνο-κατασκοπεία.

Μέσα από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ είναι, επίσης, η Εθνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας, ένας αυτοδιοικούμενος οργανισμός με πολλούς δεσμούς με τον στρατό των ΗΠΑ, αρμόδια για τη διαχείριση των αποθεμάτων των πυρηνικών όπλων της χώρας.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, 19 επιτυχημένες επιθέσεις σημειώθηκαν στις υποδομές πληροφορικής του οργανισμού κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσας περιόδου.

Οι περισσότερες από τις επιθέσεις, 90 από το σύνολο των 159, είχαν ως στόχο το Γραφείο της επιστήμης του Υπουργείου (DoE ‘s Office of Science), στο οποίο υπάρχουν οι πιο πρόσφατες επιστημονικές έρευνες στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας καθώς και ότι ενεργειακά πειράματα γίνονται.

Υπάρχει η γενική άποψη ότι οι περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις πραγματοποιούνται από ομάδες κυβερνο-κατασκοπείας που υποστηρίζονται από ξένα κράτη.

Αξιωματούχοι έχουν υπουργείου αρνήθηκαν να σχολιάσουν αυτά τα περιστατικά. Στην πραγματικότητα το έκαναν, αλλά με εντελώς ξύλινο λόγο και χωρίς να πουν κάτι το σημαντικό.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news