Προσοχή! στο chat του Facebook, το Dorkbot malware είναι εκεί

Ερευνητές ασφαλείας από την Bitdefender έχουν εντοπίσει μια νέα παραλλαγή του worm. Το κακόβουλο λογισμικό έχει σχεδιαστεί να εξαπλώνετε από τον έναν υπολογιστή στον άλλο μέσω της υπηρεσίας του .

hackerΜόλις μολύνει μια , το κακόβουλο στοιχείο είναι ικανό να παρακολουθεί τις δραστηριότητες περιήγησης του θύματος. Όμως δεν σταματάει εκεί. Μπορεί να αποσπάσει τα προσωπικά στοιχεία του θύματος, όπως όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης και μπορεί να αρχίζει να κατεβάζει διάφορες κακόβουλες εφαρμογές στο μολυσμένο μηχάνημα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η οικογένεια του Dorkbot   είναι πιο διαδεδομένη στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για να ξεγελάσει τα θύματα του, το  Dorkbot προτρέπει τους χρήστες να ανοίξουν μια φαινομενικά ακίνδυνη εικόνα που έρχεται σε μορφή αρχείου .Jpg.

Το Dorkbot, το οποίο χρησιμοποιεί το IRC για την αποστολή και λήψη , μπορεί επίσης να μεταδοθεί και μέσω ενός USB που είναι συνδεδεμένο σε μια μολυσμένη συσκευή.

  Λουλούδια δείχνουν με ηλεκτρικά πεδία στα έντομα πόσο νέκταρ διαθέτουν

Για να προστατευτείτε από αυτήν την απειλή, οι εμπειρογνώμονες συμβουλεύουν να αποφεύγετε να κάνετε κλικ σε ύποπτα που παίρνετε μέσω του chat, ακόμα κι αν φαίνεται ότι προέρχονται από κάποιον φίλο σας.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  89  =  93