Τι μπορεί να προκαλέσει μια έλικα drone σε ένα κομμάτι κρέας;

Τι μπορεί να προκαλέσει η έλικα ενός αθώου ; Δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη ότι μια γρήγορη περιστροφή κάποιας λεπίδας μπορεί να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες (ακόμη και αν η εν λόγω λεπίδα είναι κατασκευασμένη από ένα εύκαμπτο υλικό όπως πλαστικό ή άνθρακα).drone

Ερευνητές στο Ερευνητικό Εργαστήριο Drοne του Πανεπιστημίου Aalborg προσπάθησαν να ανακαλύψουν την ζημίας που μπορεί να προκληθεί από έλικες διαφορετικών drοne σε ένα μεγάλο κομμάτι χοιρινού (η οποία έχει παρόμοια συνεκτικότητα με το δέρμα και τους μυς του ανθρώπου).

Να αναφέρουμε ότι το εργαστήριο, πραγματοποίησε τις δοκιμές στις έλικες των drοnes κάτω από πολύ συγκεκριμένες ελεγχόμενες συνθήκες. Με άλλα λόγια, αν το προσπαθήσετε με το drοne που έχετε στο σπίτι σας θα κόψετε τα χέρια σας.

Με ποιο τρόπο οι έλικες πέφτουν πάνω στο χοιρινό, όταν ταξιδεύουν με περίπου 20 mph;

Η έλικα από άνθρακα καρφώνει στο χοιρινό με την ελάχιστη δυνατή ταχύτητα (τα ανθρακονήματα είναι γνωστά για την αντοχή τους), ενώ η πλαστική έλικα δυσκολεύεται λίγο κατά την πρόσκρουση:

  Meta εργαλείο για τον εντοπισμό τρομοκρατικού περιεχομένου

Λαμβάνοντας υπόψη το βίντεο γυρίστηκε με μια κάμερα υψηλής ταχύτητας σε fps, μπορεί να σας φαίνεται ότι το drone δεν κινείται πολύ γρήγορα. Έτσι το εργαστήριο δημοσίευσε επίσης, και ένα βίντεο στην κανονική ταχύτητα:

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος πραγματοποίησε δοκιμές σε drοnes για πιθανούς τραυματισμούς.

Οι Mythbusters δοκίμασαν αρκετά νέα μοντέλα drone πέρυσι και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μικρά και τα μεσαία μοντέλα drone, είναι γενικά ασφαλή.

Όμως τα μεγαλύτερα μπορούν να προκαλέσουν περιστασιακά πραγματική ζημία:

Φυσικά οι εργαστηριακές συνθήκες δεν μπορεί να είναι πλήρως αναλογικές με τις πραγματικές συνθήκες, αλλά οι συγκεκριμένες έρευνες ίσως οδηγήσουν τελικά σε πιο ασφαλείς έλικες που σπάνε πριν προκληθούν σοβαρές ζημιές.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).