Δύο δωρεάν online εργαλεία για μετατροπή εικόνων σε βίντεο

Το Canva και Covert2Video είναι δύο δωρεάν online εργαλεία με τα οποία μπορείτε να τους δώσετε και να κατασκευάσουν ένα βίντεο για εσάς.

canva,convert2video,picture,video,free,online

Αν ψάχνετε τρόπους για να δημιουργήσετε ένα slideshow βίντεο ή μία παρουσίαση, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τους ιστότοπους Canva και Convert2Video. Μπορείτε  να δημιουργήσετε βίντεο από φωτογραφίες ενός συγκεκριμένου συμβάντος ή από ένα από τα ταξίδια σας ή ακόμα και το πως μεγάλωσαν τα παιδιά σας χρόνο με το χρόνο.

Οι ιστότοποι Canva και Convert2Video παίρνουν μια δική σας συλλογή εικόνων και σας βοηθούν να δημιουργήσετε ένα βίντεο. Μπορείτε να προσθέσετε μουσική και να κατεβάσετε το αποτέλεσμα σε μορφή HTML και MP4. Ένα από αυτά προσφέρει επίσης λίγα πρότυπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποδώσετε το βίντεο με συγκεκριμένο τρόπο.

Για τη δημιουργία του βίντεο, σας ζητούν μόνο να ανεβάσετε εικόνες σε μορφές JPG, PNG, και BMP και στη συνέχεια θα φροντίσουν για την υπόλοιπη διαδικασία. Πάμε να τα δούμε:

Canva
canva

Το Canva είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν διαδικτυακά εργαλεία σχεδιασμού γραφικών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Και όχι μόνο για εικόνες, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για να δημιουργήσετε βίντεο.

Σας επιτρέπει να δημιουργείτε βίντεο από εικόνες και να τα εξαγάγετε ως PDF, MP4 και GIF. Επιπρόσθετα σας παρέχει ισχυρά εργαλεία επεξεργασίας για να προσθέσετε εφέ και κινούμενα σχέδια στο βίντεο. Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση των αλλαγών, να προσθέσετε κείμενο στις ανεβασμένες εικόνες και να εφαρμόστε εφέ, φίλτρα και κινούμενα σχέδια σε κάθε διαφάνεια.

Η δωρεάν υπηρεσία του Canva υποστηρίζει πρότυπα. Επίσης το βίντεο μπορεί να δημιουργηθεί για διαφορετικές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και για προσωπική χρήση με προσαρμοσμένες αναλύσεις.

Όταν τελειώσετε την επεξεργασία, μπορείτε να παίξετε μία προεπισκόπηση. Αφού βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε, μπορείτε απλά να κατεβάσετε το τελικό βίντεο. Χρησιμοποιήστε το εικονίδιο λήψης και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιθυμητή μορφή για το βίντεο. MP4 ή GIF. Το βίντεο που δημιουργείται θα διαρκέσει κάποιο χρόνο με βάση την πολυπλοκότητα των εφέ και των κινούμενων εικόνων που χρησιμοποιούνται.

Απαιτεί δωρεάν εγγραφή για να κατεβάσετε το βίντεο σας. Η ιστοσελίδα τους υπάρχει μεταγλωττισμένη και στα Ελληνικά

Convert2Video
convert2video

Το Convert2Video είναι ένας άλλος δωρεάν ιστότοπος για τη δωρεάν μίας ακολουθίας εικόνων σε βίντεο. Εδώ είναι ένας πιο απλός ιστότοπος σε σχέση με το Canva. Κατάλληλος για όσους δεν θέλουν να το πολυψάξουν και ζητούν ένα άμεσο αποτέλεσμα.

Παίρνει εικόνες από εσάς και επιστρέφει ένα βίντεο που μπορείτε να κατεβάσετε και να μοιραστείτε με όποιον θέλετε. Το βίντεο που δημιουργήθηκε δεν έχει υδατογράφημα και μπορείτε να δημιουργήσετε όσα θέλετε.

Δεν απαιτεί καμία εγγραφή για να κατεβάσετε το βίντεο, αλλά δεν μιλάει και Ελληνικά. Η γλώσσα χρήσης είναι η Αγγλική. Η διαδικασία όμως η απλούστερη που μπορείτε να έχετε. Απλώς από την κύρια σελίδα του ιστότοπου κάντε κλικ στο upload images και ανεβάστε μέχρι 30 φωτογραφίες. Πριν προχωρήσετε περαιτέρω, μπορείτε να αλλάξετε τη σειρά των εικόνων, να είναι όπως θα εμφανίζονται στο τελικό βίντεο.

Τέλος, ορίζετε ένα ηχητικό κομμάτι του βίντεο και προχωράτε στη μετατροπή όλων των εικόνων σε βίντεο. Εάν δεν διαθέτετε αρχείο ήχου, τότε μπορείτε είτε να εγγράψετε κάποιο, είτε απλά να δημιουργήσετε σιωπηλό βίντεο. Περιμένετε να τελειώσει η εγγραφή και όταν ολοκληρωθεί, απλώς κατεβάστε το αρχείο βίντεο και κάντε το ό,τι θέλετε.

Συμπερασματικά:
Τα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο, ακόμα και τα καλά προγράμματα παρουσίασης εικόνων, έχουν συνήθως την δυνατότητα δημιουργίας βίντεο από εικόνες. Όμως, αν δεν θέλετε να πολυ-ασχοληθείτε, και ψάχνετε για μερικά δωρεάν εργαλεία για να δημιουργήσετε γρήγορα και ακούραστα, βίντεο από εικόνες, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Και οι δύο ιστότοποι λειτουργούν υποδειγματικά, αλλά θα σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε το Canva καθώς σας δίνει περισσότερο έλεγχο στο βίντεο. Μπορείτε να σχεδιάσετε το βίντεο με όποιον τρόπο θέλετε και να εφαρμόσετε εφέ σε μεμονωμένα καρέ.

Αλλά αν χρειάζεστε απλώς ένα ακόμα πιο γρήγορο εργαλείο για τη δημιουργία βίντεο από εικόνες, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δεύτερο εργαλείο αυτής της ανάρτησης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

canva,convert2video,picture,video,free,online

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).