Εφαρμογές που σας πληρώνουν για να παίξετε: Πώς λειτουργούν και τι διακινδυνεύετε

Πιθανότατα έχετε δει διαφημίσεις για εφαρμογές που σας προσφέρουν χρήματα για να παίξετε παιχνίδια στο τηλέφωνό σας. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αλήθεια; Σίγουρα κανείς δεν θα σας πληρώσει πραγματικά για να παίξετε ένα παιχνίδι στο τηλέφωνό σας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς λειτουργούν οι εφαρμογές Get Paid to Play (GPT-Play) και τι εσείς ως χρήστης, θα κερδίσετε ή θα χάσετε χρησιμοποιώντας αυτές τις εφαρμογές.

Πώς λειτουργούν
Στην πραγματικότητα οι εφαρμογές GPT-Play είναι μία πλατφόρμα, ένα επιχειρηματικό μοντέλο αν θέλετε, με την μορφή μίας αρχικής ς, που κάτω από αυτή φιλοξενεί προγράμματα και παιχνίδια τρίτων προγραμματιστών, που υπόκεινται σε δοκιμή από τους χρήστες.

Το επιχειρηματικό μοντέλο των εφαρμογών GPT-Play θα μπορούσε να αναλυθεί σε 5 βήματα που βρίσκονται σε ένα αέναο κύκλο:
Βήμα 1: Η εφαρμογή GPT-Play πωλεί χώρο προβολής σε προγραμματιστές παιχνιδιών.
Βήμα 2: Οι χρήστες παίζουν τα παιχνίδια με αντάλλαγμα ανταμοιβές.
Βήμα 3: Οι προγραμματιστές παιχνιδιών συλλέγουν δεδομένα από τους χρήστες.
Βήμα 4: Οι χρήστες που τους αρέσουν το παιχνίδι αφήνουν καλές κριτικές και το μοιράζονται με φίλους.
Βήμα 5: Αύξηση των πωλήσεων των παιχνιδιών, παρακινώντας άλλους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν την εφαρμογή GPT.

Σε αντίθεση με τις εφαρμογές που σας πληρώνουν για να κάνετε έρευνες ή αγορές από ορισμένα καταστήματα, μπορεί να είναι δύσκολο να δείτε τι κερδίζουν οι εταιρείες GPT-Play από εσάς, όταν σας πληρώνουν να παίξετε παιχνίδια στο τηλέφωνό σας.

Αυτές οι εφαρμογές συνήθως είναι δωρεάν για λήψη, όπως και τα παιχνίδια που προσφέρουν, οπότε ίσως αναρωτιέστε πώς μπορούν και να σας πληρώνουν και από πάνω. Τα χρήματα προέρχονται από τους προγραμματιστές παιχνιδιών, οι οποίοι πληρώνουν για να συγκεντρώσουν την προσοχή σας και τις σας για την εφαρμογή τους.

Οι χρήστες μπορούν να ξοδέψουν χρήματα για αγορές εντός της εφαρμογής, ενώ παίζουν το παιχνίδι. Μπορούν επίσης να μοιραστούν το παιχνίδι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αντάλλαγμα ανταμοιβές εντός παιχνιδιού. Αυτό ίσως είναι και προϋπόθεση για να προχωρήσει ο χρήστης το παιχνίδι, από ένα επίπεδο και μετά, για να προκριθεί για το έπαθλο της πληρωμής.

Τέλος, εάν σε ένα χρήστη του αρέσει το παιχνίδι, μπορεί να αποφασίσει να του δώσει μια καλή κριτική ή να ενημερώσει τους φίλους του για αυτό. Όλα αυτά βοηθούν στην αύξηση των πωλήσεων της εφαρμογής.

Αυτές οι πλατφόρμες καταγράφουν επίσης τα δεδομένα των χρηστών και τα μοιράζονται με τους προγραμματιστές του παιχνιδιού, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν για τη βελτίωση της στρατηγικής μάρκετινγκ. Τα δεδομένα που συλλέγονται ποικίλλουν, αλλά συνήθως περιλαμβάνουν την ηλικία, το φύλο και την τοποθεσία σας, καθώς και πληροφορίες για το πόσο καιρό και πόσο συχνά παίξατε το παιχνίδι.

Εάν συνδεθείτε στην εφαρμογή με έναν λογαριασμό κοινωνικών μέσων, ενδέχεται επίσης να κοινοποιούνται πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε αυτόν τον λογαριασμό.

Όταν ένας προγραμματιστής παιχνιδιών βλέπει αύξηση των πωλήσεων ή των λήψεων, μετά από μία προώθηση GPT-Play, αυξάνει την αξιοπιστία του προωθητικού μοντέλου GPT-Play, προσελκύοντας ακόμη περισσότερους προγραμματιστές παιχνιδιών για να πληρώσουν για την ευκαιρία να διαφημιστούν.

Κίνδυνοι

Τα προσωπικά σας δεδομένα μέσω αυτού του επιχειρηματικού μοντέλου, θα πωληθούν στους προγραμματιστές παιχνιδιών. Είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι προγραμματιστές πληρώνουν για προβολή σε αυτές τις πλατφόρμες. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να αποτρέψετε τη συλλογή αυτών των δεδομένων από το σύστημα Get Paid to Play, αν και μπορείτε με ένα VPN να συγχέετε τα δεδομένα τοποθεσίας σας.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας προγραμματιστής με αυτά τα δεδομένα, εκτός ίσως από την αποστολή περισσότερων στοχευμένων διαφημίσεων. Στην πραγματικότητα, μοιράζεστε ήδη τις περισσότερες από αυτές τις πληροφορίες με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους παρόχους προγράμματος ς.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πάρα πολύ για τα τραπεζικά σας στοιχεία. Επειδή οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές χρησιμοποιούν δωροκάρτες ή αποθηκεύουν πίστωση για να αποζημιώσουν τους χρήστες τους, μπορούν να σας πιστώσουν μέσω μιας διεύθυνσης email. Δεν θα πρέπει ποτέ να σας ζητηθεί να εισαγάγετε πιστωτικές κάρτες ή στοιχεία τράπεζας σε μια εφαρμογή GPT-Play, για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρο.

Τα παιχνίδια που κατεβάζετε μέσω της πλατφόρμας GPT-Play ενδέχεται να συλλέγουν διαφορετικές πληροφορίες από την ίδια την πλατφόρμα. Αυτό περιλαμβάνει τις συνδέσεις κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένου του λογαριασμού σας στο Google, εάν τε το Google Pay για αγορές εντός εφαρμογής.

Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν Επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality) ενδέχεται επίσης να συλλέγουν πιο συγκεκριμένα δεδομένα τοποθεσίας, ενώ τα χρησιμοποιείτε. Ελέγχετε πάντα το Συμφωνητικό απορρήτου, εάν ανησυχείτε για αυτό.

Ένας τρόπος για να κερδίσετε λίγα χρήματα
Αυτές οι εφαρμογές κερδίζουν χρήματα με την πώληση του χρόνου σας και των δεδομένων σας. Ωστόσο, τα δεδομένα που συλλέγουν δεν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, ούτε μπορούν οι εταιρείες να τα χρησιμοποιήσουν για να σας βλάψουν. Το περισσότερο που πρέπει να φοβάστε είναι στοχευμένες διαφημίσεις.

Αυτές οι εφαρμογές δεν πληρώνουν αρκετά για να εγκαταλείψετε την καθημερινή σας εργασία, αλλά εάν έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο, μπορεί να είναι ένας σχετικά ασφαλής και απλός τρόπος για να βγάλετε ένα μικρό έξτρα εισόδημα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).