Εγκατάσταση και ρύθμιση OpenSSH στο Kali Linux

Το είναι ένα αρκτικόλεξο που σημαίνει Secure Shell και παρέχει ασφαλή πρόσβαση σε ένα απομακρυσμένο μηχάνημα. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν με έναν τοπικό και απομακρυσμένο υπολογιστή.

Το SSH αναφέρεται επίσης στη σουίτα βοηθητικών προγραμμάτων που εφαρμόζουν το πρωτόκολλο cryptogr1aphic . Μπορούμε να εγκαταστήσουμε SSH σε οποιοδήποτε μηχάνημα Unix/Linux με τη βοήθεια του .

Χωρίς αμφιβολία, το SSH παρέχει πάντα έναν ισχυρό έλεγχο ταυτότητας και κρυπτογραφεί όλα τα δεδομένα μεταξύ δύο συστημάτων, αλλά υπάρχουν πολλές μέθοδοι μέσω των οποίων μπορούμε εύκολα να σπάσουμε τον κωδικό πρόσβασης SSH που θα συζητήσουμε σε μελλοντικό άρθρο.

Το πρώτο βήμα είναι να εγκαταστήσετε τον διακομιστή OpenSSH σε υπολογιστή με Kali Linux, πληκτρολογώντας την ακόλουθη εντολή.

Εντολή: apt-get install openssh-

Τώρα για να ελέγξετε την κατάσταση της υπηρεσίας SSH, μπορείτε να την ελέγξετε δίνοντας την εντολή “service ssh status” στο τερματικό σας.

Και για να ξεκινήσετε την υπηρεσία ssh στο μηχάνημά σας, πληκτρολογήστε την εντολή “service ssh start“.

Τώρα το επόμενο βήμα είναι να ρυθμίσετε το SSH ώστε να λειτουργεί συνεχώς και γι ‘αυτό θα πρέπει να καταργήσουμε τα run levels για SSH πληκτρολογώντας τις παρακάτω εντολές:

Εντολή: update-rc.d -f ssh remove
Εντολή: update-rc.d -f ssh defaults

Το επόμενο βήμα είναι να λάβετε το αντίγραφο ασφαλείας των αρχικών κλειδιών SSH. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα, αλλά είναι σημαντικό εάν ρυθμίζετε εκ νέου το πακέτο OpenSSH.

  SOC 2: Πρότυπα ασφαλείας για επιχειρήσεις και οργανισμούς

Για να λάβετε αντίγραφα ασφαλείας των κλειδιών SSH, απλώς δημιουργήστε έναν κατάλογο μέσα στο / etc / ssh και πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή.

Εντολή: mv ssh_host_ * backup /

Τώρα για τη δημιουργία νέων κλειδιών, απλώς πληκτρολογήστε την εντολή ” dpkg-reconfigure openssh-server “.

Από προεπιλογή, η root σύνδεση για το Kali Linux στο ssh είναι απενεργοποιημένη και για να την ενεργοποιήσετε, απλώς ανοίξτε το /etc/ssh/sshd_config με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας που σας αρέσει και επεξεργαστείτε το αρχείο σύμφωνα με το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Με την τιμή PermitRootLogin στο “yes”, θα ενεργοποιήσει τη σύνδεση root για τον διακομιστή SSH. Αλλά για λόγους ασφαλείας, προσπαθήστε πάντα να προσθέσετε έναν μη προνομιούχο χρήστη στο ssh.

Αφού πραγματοποιήσετε όλα τα παραπάνω βήματα, απλώς επανεκκινήστε την υπηρεσία SSH πληκτρολογώντας “sudo service ssh restart” και κάντε την υπηρεσία ssh να ξεκινά μόνη της σε κάθε επανεκκίνηση πληκτρολογώντας “update-rc.d -f ssh enabled 2 3 4 5“.

Για να βεβαιωθείτε ότι το ασφαλές shell ξεκινά μετά την επανεκκίνηση, χρησιμοποιήστε την εντολή systemctl για να το ενεργοποιήσετε:

Εντολή: systemctl enabled ssh

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).