Τι είναι το Anti Mining VPN;

Είναι πραγματικά χρήσιμό;

Κατά την αγορά VPN, μπορεί περιστασιακά να αντήσετε μια που ισχυρίζεται ότι είναι ένα VPN κατά της ς. Τι είναι όμως ένα VPN κατά της εξόρυξης και είναι σημαντικό κριτήριο όταν εξετάζετε μια αγορά;

bitcoin mining 836

Τι σημαίνει το “Anti-Mining” στα VPN;

Τα VPN κατά της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων είναι VPN που ισχυρίζονται ότι μπορούν να αποτρέψουν τρίτους από το να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή σας για να εξορύξουν κρυπτονόμισμα.

Πρόκειται για ένα αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα, αν και λιγότερο το 2023, τώρα που η τιμή των κρυπτονομισμάτων έχει πέσει. Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος με τον οποίο τα VPN μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του προβλήματος είναι αμφίβολος λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν τόσο η εξόρυξη όσο και τα VPN.

Για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, ας ρίξουμε μια ματιά στην εξόρυξη. Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο οποιοσδήποτε μπορεί να αποκτήσει τα λεγόμενα “proof-of-work” νομίσματα, κρυπτονομίσματα που απαιτούν την επίλυση πολύπλοκων εξισώσεων για την κοπή νέων κρυπτονομισμάτων. Πώς λειτουργεί η εξόρυξη κρυπτογράφησης; Μια σύντομη απάντηση είναι ότι όσο περισσότερα νομίσματα ενός συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος κυκλοφορούν, τόσο πιο πολύπλοκες είναι οι εξισώσεις για να αποκτήσετε περισσότερα από αυτά.

Ως αποτέλεσμα, χρειάζονται όλο και πιο ισχυροί υπολογιστές για την επίλυση αυτών των εξισώσεων. Για παράδειγμα, όταν πρωτοεμφανίστηκε το , θα μπορούσατε να εξορύξετε νέα μπλοκ με έναν φορητό υπολογιστή χαμηλότερης τεχνολογίας. Τώρα που κυκλοφορεί αρκετό καιρό, πιθανότατα χρειάζεστε ράφια επί ράφια επεξεργαστών για να σπάσετε το επόμενο μπλοκ και να γίνετε πλούσιοι.

Αυτό έχει οδηγήσει σε μια μικρή κούρσα εξοπλισμών, με τους ανθρώπους να αγοράζουν όλο και περισσότερες GPU και CPU για να μπορούν να ανταγωνιστούν. Οι GPU είναι ιδιαίτερα περιζήτητες χάρη στην ικανότητά τους να εκτελούν πολλές ενέργειες ταυτόχρονα. Τα τελευταία χρόνια, η τιμή τους έχει εκτοξευθεί καθώς οι κρυπτομηχανές αγόραζαν την αγορά – αν και η τιμή τους έχει πέσει κατακόρυφα από τότε που ξεκίνησε ο χειμώνας των κρυπτονομισμάτων.

Cryptojacking και άλλες παραβάσεις

Αυτή η μαζική άνοδος των τιμών των GPUs προκάλεσε ένα μικρό κύμα εγκληματικότητας, καθώς οι συμμορίες σε όλο τον κόσμο επέκτειναν το τι ήταν διατεθειμένες να κάνουν για να αποκτήσουν όλο και περισσότερες GPUs. Τα πράγματα εκλάπησαν από τα εργοστάσια, διαρρήχθηκαν αποθήκες και έγιναν ακόμη και ένοπλες ληστείες.

Ωστόσο, οι έξυπνοι εγκληματίες δεν έκλεβαν μόνο GPUs, αλλά κατάλαβαν επίσης πολύ γρήγορα ότι μπορούσες να διεισδύσεις στον υπολογιστή κάποιου και να βάλεις το μηχάνημα αυτό να εκτελέσει μέρος του αλγορίθμου επίλυσης εξισώσεων για τη συμμορία. Αυτό ονομάζεται cryptojacking και έχει γίνει ένα μικρό παγκόσμιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο τρόπος που λειτουργεί είναι ότι η συμμορία θα ψαρέψει ένα ανυποψίαστο θύμα στέλνοντάς του ένα email με έναν ύποπτο σύνδεσμο, το θύμα θα πατήσει τον σύνδεσμο και θα εγκατασταθεί κρυφά κάποιο κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή του. Χωρίς να το γνωρίζει το θύμα, το κακόβουλο πρόγραμμα θα αρχίσει να εκτελείται στο , προσφέροντας την υπολογιστική ισχύ της συσκευής στις προσπάθειες των εγκληματιών να εξορύξουν κρυπτογράφημα.

Αν και μπορεί να μην φαίνεται τεράστιο ζήτημα, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα. Πρώτον, το κακόβουλο λογισμικό καταβροχθίζει μεγάλο μέρος της επεξεργαστικής ισχύος και του εύρους ζώνης του διαδικτύου, επιβραδύνοντας σημαντικά τον υπολογιστή σας. Ταυτόχρονα, μειώνει επίσης το προσδόκιμο ζωής της συσκευής σας, καθώς εξαντλεί τον επεξεργαστή και την GPU σας.

VPN και καταπολέμηση του Cryptojacking

Ως εκ τούτου, θέλετε πραγματικά να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε τέτοιου είδους κακόβουλο λογισμικό εξόρυξης στις συσκευές σας. Ευτυχώς, υπάρχει άφθονο λογισμικό κατά της εξόρυξης που είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αποτρέπει την κρυπτοεπίθεση.

Μεταξύ των προγραμμάτων που ισχυρίζονται ότι μπορούν να καταπολεμήσουν το cryptojacking και άλλες μορφές μη συναινετικής κρυπτο-εξόρυξης είναι τα VPN, με αρκετά να ισχυρίζονται ότι είναι VPN κατά της εξόρυξης που μπορούν να σας αποτρέψουν από το να πέσετε θύμα των cryptojackers. Από αυτά, το Urban VPN είναι ίσως το πιο ηχηρό, με μια ολόκληρη ιστοσελίδα αφιερωμένη στην εξήγηση του τρόπου με τον οποίο τα VPN μπορούν να αποτρέψουν την κατάληψη του υπολογιστή σας.

Λειτουργούν τα VPN έναντι του Anti-Mining;

Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με τα VPN κατά της εξόρυξης: είναι λίγο ασαφές πώς ακριβώς μπορούν να αποτρέψουν την κρυφή εξόρυξη κρυπτογράφησης. Αν διαβάσετε κάποια σελίδα ενός VPN, θα συνειδητοποιήσετε ότι ενώ ισχυρίζονται ότι μπορο'υν να σας προστατεύσει από την εξόρυξη, σε κανένα σημείο δεν εξηγούν πώς ακριβώς το κάνουν.

Ο λόγος γι' αυτό είναι απλός: Τα VPN δεν μπορούν να σας βοηθήσουν ενάντια στην κρυπτοεξόρυξη. Το γιατί γίνεται σαφές όταν μάθετε πώς λειτουργεί ένα VPN. Τα VPN ανακατευθύνουν τη σύνδεσή σας μέσω ενός διακομιστή σε μια ξεχωριστή απομακρυσμένη τοποθεσία, κάνοντάς σας να φαίνεστε ότι βρίσκεστε εκεί και όχι στο ή το γραφείο σας. Ταυτόχρονα, ένα VPN κρυπτογραφεί επίσης τη σύνδεσή σας, ώστε κανείς να μην μπορεί να εντοπίσει τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα σε εσάς.

Τα VPN είναι πολύ έξυπνα, αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν πολύ με το κακόβουλο λογισμικό, το οποίο συνήθως κατεβάζετε εσείς στον σκληρό σας δίσκο.

Πως μπορώ να καταπολεμήσω το Cryptojacking;

Ως αποτέλεσμα, ένα VPN είναι σχεδόν άχρηστο για να αποτρέψει τον υπολογιστή σας από το να υποδουλωθεί σε ένα δίκτυο εξόρυξης. Αντ' αυτού, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε λογισμικό που αποκλείει τα miners -όπως λογισμικό προστασίας από ιούς ή εξειδικευμένες επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης.

Αν ο πάροχος VPN σας έχει ήδη κάποια από αυτά τα εργαλεία στο οπλοστάσιό του, αυτό είναι φυσικά απολύτως εντάξει, αλλά να είστε επιφυλακτικοί με οποιαδήποτε υπηρεσία που ισχυρίζεται ότι είναι VPN κατά της εξόρυξης χωρίς να διαθέτει εργαλεία κατά του κακόβουλου λογισμικού.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Cryptojacking,Anti Mining VPN

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).