Η έκρηξη του πυραύλου SpaceX χαροποίησε τον Elon Musk

Η θεαματική έκρηξη του νέου πυραύλου Starship της SpaceX λίγα λεπτά αφότου απογειώθηκε από την εξέδρα εκτόξευσης σε μια πρώτη δοκιμαστική πτήση, απεικονίζει την “επιτυχημένη αποτυχία” που εξυπηρετεί καλά την εταιρεία του Elon Musk.

spacex1

Αντί να δουν την πύρινη αποσύνθεση του κολοσσιαίου, επόμενης γενιάς, συστήματος Starship του Musk ως αποτυχία, οι ειδικοί δήλωσαν ότι η δραματική απώλεια του πυραυλοφόρου σκάφους θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του οχήματος.

Οι εικόνες του Starship να πέφτει εκτός ελέγχου σε ύψος περίπου 20 μιλίων στον ουρανό, ενώ ήταν τοποθετημένο στον εκτοξευτήρα πυραύλων Super Heavy, προτού το συνδυασμένο όχημα τιναχτεί στον αέρα, κυριάρχησαν στην κάλυψη των μέσων ενημέρωσης για την πολυαναμενόμενη εκτόξευση.

Η SpaceX παραδέχθηκε ότι αρκετοί από τους 33 ισχυρούς κινητήρες Raport του Super Heavy δυσλειτούργησαν κατά την άνοδο και έτσι ο προωθητικός πύραυλος και το Starship απέτυχαν να διαχωριστούν, όπως είχε σχεδιαστεί πριν από τον τερματισμό της άτυχης πτήσης.

Όμως τα στελέχη της SpaceX, συμπεριλαμβανομένου του Μασκ,  χαιρέτισαν τη δοκιμαστική πτήση για την επίτευξη του βασικού στόχου της απογείωσης του οχήματος, ενώ παρείχαν πληθώρα δεδομένων που θα προωθήσουν την ανάπτυξη του Starship.

Η πρακτική σε κάνει τέλειο

Τουλάχιστον δύο ειδικοί σε θέματα αεροδιαστημικής μηχανικής και πλανητικής επιστήμης  συμφώνησαν ότι η δοκιμαστική πτήση απέφερε οφέλη.

΄Σύμφωνα με τον Garrett Reisman, καθηγητή αστροναυτικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, πρώην αστροναύτης της NASA και επίσης ανώτερος σύμβουλος της SpaceX: “Πρόκειται για μια κλασική επιτυχημένη αποτυχία της SpaceX”!

Ο Reisman χαρακτήρισε τη δοκιμαστική πτήση του Starship ως επιχειρηματική λογική της SpaceX που διαφοροποιεί την εταιρεία του Musk από τις παραδοσιακές αεροδιαστημικές εταιρείες, ακόμη και από τη NASA.

spacex

“Παρόλο που ο πύραυλος κοστίζει πολλά χρήματα, αυτό που κοστίζει περισσότερο είναι οι μισθοί των ανθρώπων”, δήλωσε ο Reisman.

Και συμπλήρωσε ότι η SpaceX εξοικονομεί περισσότερα χρήματα μακροπρόθεσμα και χρειάζεται λιγότερο χρόνο για τον εντοπισμό και τη διόρθωση των μηχανικών ατελειών, αναλαμβάνοντας περισσότερα ρίσκα κατά τη διαδικασία ανάπτυξης, αντί να κρατάει “μια μεγάλη ομάδα που εργάζεται για χρόνια και χρόνια και χρόνια προσπαθώντας να το κάνει τέλειο πριν καν το δοκιμάσει”.

Η επιστήμονας Τάνια Χάρισον, συνεργάτης στο Ινστιτούτο Διαστήματος του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, δήλωσε ότι η απογείωση και η άνοδος έως ενός κρίσιμου σημείου, γνωστού ως μέγιστη αεροδυναμική πίεση, ήταν σημαντικά κατορθώματα στην πρώτη πτήση ενός τόσο μεγάλου και πολύπλοκου συστήματος εκτόξευσης.

“Είναι μέρος της διαδικασίας δοκιμών”, δήλωσε σε συνέντευξή της. “Υπάρχουν πολλά ατυχήματα που συμβαίνουν όταν προσπαθείς να σχεδιάσεις έναν νέο πύραυλο. Το γεγονός ότι εκτοξεύθηκε έκανε πολλούς ανθρώπους πραγματικά χαρούμενους”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

SpaceX,Musk,Starship

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).