Empire έκλεισε: ποια παράνομα marketplace εμφανίζονται στο Darknet

Το Empire marketplace στο Dark web έκλεισε πρόσφατα απότομα, μετά από μια μεγάλη επίθεση DDoS αλλά και πολλές διώξεις.
Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, οι διαχειριστές της σελίδας Empire αγωνίζονταν να διατηρήσουν την “επιχείρησή” τους ανοιχτή, και το πρόσφατο πλήγμα από τις επιθέσεις, δεν τους άφησε άλλη επιλογή από το να αφήσουν μια για πάντα την παράνομη αγορά.

Φυσικά όπως συμβαίνει κάθε φορά, η ξαφνική εξαφάνιση του Empire, κατέστρεψε την εμπιστοσύνη των πελατών του darknet στα λεγόμενα συστήματα «escrow» που χρησιμοποιούνται για αυτές τις αγορές.

Europol: εκατοντάδες συλλήψεις στο Darknet

Η ισραηλινή εταιρεία παρακολούθησης πληροφοριών για απειλές στον κυβερνοχώρο KELA, δημοσίευσε ορισμένες πληροφορίες για το θέμα, καθώς και κάποια στιγμιότυπα. Η εταιρεία ανέλυσε forums του darknet και κατάφερε να συλλέξει πληροφορίες για τα επόμενα βήματα των πελατών και των πωλητών που έμειναν χωρίς αγορά.
Μετά από ανάλυση πολλών δημοσιεύσεων σε forums όπως τα Dread και TheHub, όπου οι χρήστες του darknet επικοινωνούν ελεύθερα, φαίνεται να υπάρχει συναίνεση στο γεγονός ότι οι περισσότεροι θα αρχίσουν να μετακινούν τις δραστηριότητες και τις επικοινωνίες τους στα τρία δημοφιλή dark sites: Versus, White House Market και Icarus, καθώς και στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Wickr, ‘ όπως δήλωσε η Victoria Kivilevich, αναλυτής πληροφοριών της KELA.
Σε ένα άλλο forum που εξέτασε η KELA, ένας ‘πρώην προμηθευτής του Empire’, ο Arbeitsamt δήλωσε ότι έχασε 5.000 ευρώ με το απότομο κλείσιμό τους.
‘Έχασα την κύρια πηγή του εισοδήματός μου. Η Empire είχε τόσο πολλή κίνηση’, δήλωσε ο πωλητής, ανακοινώνοντας τα σχέδια του για ενδεχόμενη ένταξη στο Monopoly.

Αγορές χωρίς χρέωση

Πολλά από τα marketplace στο darknet αναφέρουν ότι προσφέρουν κάποιες από τις υπηρεσίες τους δωρεάν, για να προσελκύσουν κόσμο μετά το κλείσιμο του Empire, όπως το Icarus.

Ωστόσο, αυτές οι εναλλακτικές επιλογές δεν προσφέρουν καμία εγγύηση, ότι δεν θα συμβεί το ίδιο και σε αυτούς όπως έγινε με το Empire.
Η ανάρτηση διαβεβαιώνει τους πιθανούς πελάτες ότι ο πωλητής δεν είχε καμία πρόθεση να εξαπατήσει κανέναν ή να εξαφανιστεί με τα χρήματά του και ότι οι ίδιοι έχουν πληγεί σοβαρά από την απάτη του Empire.
Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ο πωλητής μοιράζεται λεπτομέρειες για την επανεμφάνισή του στο Wickr και το White House Market.
Το Empire Market ήταν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή παράνομα μέρη στον σκοτεινό ιστό που ασχολιόταν με παράνομες αγορές ναρκωτικών, χημικών, κοσμημάτων και αριθμούς πιστωτικών καρτών, χρησιμοποιώντας Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC) και Monero ( XMR).

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


35  +    =  39