Έφηβος σβήνει τα τυφλά σημεία αυτοκινήτου με μία κάμερα και ένα προβολέα


Μία έφηβος από τις ΗΠΑ κατάφερε να σβήσει τα τυφλά σημεία του αυτοκινήτου της μητέρας της, χρησιμοποιώντας μια web κάμερα και έναν προβολέα ταινιών.

Όπως γνωρίζει κάθε οδηγός, αλλά και κάθε δικυκλιστής, τα τυφλά σημεία ενός αυτοκινήτου μπορεί να γίνουν είναι εξαιρετικά επικίνδυνα, καθώς εμποδίζουν την ορατότητα του. Παρόλο που οι εταιρείες εργάζονται σε διάφορες λύσεις υψηλής τεχνολογίας για να λύσουν αυτό το πρόβλημα, μία 14χρονη από την Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, υιοθέτησε μια χαμηλής τεχνολογίας προσέγγιση για να δημιουργήσει μια έξυπνη λύση.

Η Alaina Gassler αποφάσισε να βάλει μια κάμερα στον εξωτερικό μεταλλικό νεύρο ενός αυτοκινήτου, αυτό που υπάρχει ανάμερα στο παρμπρίζ και στο πλαϊνό παράθυρο, και που μπορούσε να καταγράψει όλα όσα καλύπτονταν από τα μάτια του οδηγού. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε έναν προτζέκτορα για να προβάλει ζωντανά στη εσωτερική μεριά του στύλου, ότι της έδινε η κάμερα. Η εικόνα ευθυγραμμιζόταν ακριβώς με το φυσικό τοπίο.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο με τα αποτελέσματα:

Η προσέγγιση είναι εκπληκτικά αποτελεσματική, με τους πυλώνες του αυτοκινήτου να φαίνονται σχεδόν διαφανείς και ο οδηγός να είναι εύκολα σε θέση να δει στα τυφλά σημεία του αυτοκινήτου, ακόμα και όταν αυτό βρισκόταν σε κίνηση. Η Gassler λέει ότι χρησιμοποίησε ένα ανακλαστικό ύφασμα για να κάνει την εικόνα πιο φωτεινή και καθαρή και να αντανακλά την εικόνα μόνο στον οδηγό.

Για τις προσπάθειές της, η Gassler κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό επιστήμης και μηχανικής του Broadcom Masters για μεσαίες σχολές, που συνοδευόταν με το χρηματικό ποσό των 25.000 δολαρίων. Με τη χρήση αρκετά απλών και οικονομικά προσιτών υλικών, η ιδέα της θα μπορούσε τελικά να μετατραπεί για εμπορικά οχήματα, ως ένα τυπικό χαρακτηριστικό ασφαλείας.

 


 

Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.