Έσπασαν τον αλγόριθμο ενεργοποίησης των XP

Πάνω από 21 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft ξαναέρχεται στο προσκήνιο. Είναι δυνατή η ενεργοποίηση νέων εγκαταστάσεων, με ασφάλεια, χωρίς την χρήση cracks.

windows xp

Μια δημοσίευση στο tinyapps αναφέρει ότι ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί η Microsoft για την επικύρωση των κλειδιών προϊόντων των Windows XP έσπασε. Έτσι αυτή την στιγμή είναι δυνατή η δημιουργία έγκυρων κωδικών ενεργοποίησης των Windows XP, χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, παρόλο που η Microsoft έχει απενεργοποιήσει όλους τους διακομιστές ενεργοποίησης.

https://github.com/Neo-Desktop/WindowsXPKg

https://archive.org/details/xp_activate32_202305

XP ISO https://archive.org/details/WinXPProSP3x86

XP VM https://archive.org/details/windows-xp-mode_20200907

Προειδοποίηση: Δεν συνιστούμε να τρέξετε ένα λειτουργικό σύστημα που δεν υποστηρίζεται ειδικά αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε online.

Ωστόσο, μερικές φορές κάποιοι μπορεί να το χρειαστούν. Υπάρχει, για παράδειγμα, hardware που λειτουργεί μόνο με Windows XP.

Εάν σας απασχολεί μια τέτοια συσκευή ή έχετε κάποιο συγκεκριμένο λογισμικό που πρέπει να τρέξετε και δεν λειτουργεί σωστά σε οποιαδήποτε νεότερη έκδοση των Windows, τότε μπορεί να πρέπει να χρησιμοποιήσετε το XP. Ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή την στιγμή είναι ότι η Microsoft έχει απενεργοποιήσει τους διακομιστές ενεργοποίησης, επομένως, ακόμη και αν εγκαταστήσετε ένα καθαρό νέο αντίγραφο, δεν μπορείτε πλέον να το ενεργοποιήσετε μέσω Διαδικτύου.

Όμως ο Internet Explorer 6.0 δεν θα λειτουργήσει. Ακόμη και η εγκατάσταση του IE 8, της τελευταίας έκδοσης για XP, δεν θα βοηθήσει πολύ, αφού δεν μπορεί πλέον να ανοίξει το Microsoft.com, για παράδειγμα.

Η έκδοση 2.49.5 του Seamonkey είναι η τελευταία έκδοση του browser ανοιχτού κώδικα, εξακολουθεί να λειτουργεί σε XP, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε και την έκδοση 36 του Opera, την οποία θα βρείτε χαμηλά στη σελίδα λήψεων της εταιρείας.

Η Avast προσφέρει επίσης μια έκδοση του δωρεάν προγράμματος προστασίας από ιούς που θα εξακολουθεί να λειτουργεί σε XP. Ελπίζουμε ότι δεν χρειάζεται να αναφέρουμε, ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνετε σε τυχαίους ιστότοπους λήψης που βρίσκονται στην Google για να αποκτήσετε παλαιότερες εκδόσεις. Εάν είναι νόμιμο, πιθανότατα μπορείτε να το λάβετε απευθείας από τον προμηθευτή – εκτός κι εάν αυτός ο προμηθευτής είναι η Microsoft.

Ο ιστότοπος tinyapps.org είναι θησαυρός μινιμαλιστικών εφαρμογών για αυτό το απαρχαιωμένο λειτουργικό σύστημα. Αναφέρουν μάλιστα ότι υπάρχει ακόμα μια ενεργή κοινότητα οπαδών XP στο Διαδίκτυο που βοηθούν ο ένας τον άλλον με συμβουλές σχετικά με τη διατήρηση αυτού του λειτουργικού.

Windows XP

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Τι νόημα έχει να σπάσει κάποιος τα Windows XP, από την στιγμή που υπάρχουν οι εκδόσεις Volume Licensing VL που λειτουργούν χωρίς ενεργοποίηση, απλά με την εισαγωγή ενός serial number και μάλιστα offline;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).