Eugene Kaspersky

Eugene Kaspersky Αστυνομικοί με άλογα κυνηγάνε hackers με αγωνιστικά

O Eugene Kaspersky, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Kaspersky Lab, συμμετείχε ως βασικός ομιλητής την πρώτη μέρα του 9ου Ετήσιου Συνεδρίου των Επικεφαλής των Εθνικών Κεντρικών Γραφείων της INTERPOL που πραγματοποιείται στη Λιόν της Γαλλίας από τις 17 ως τις 19 Απριλίου 2013. Ο τίτλος του φετινού συνεδρίου είναι «Δίνοντας δύναμη στα Εθνικά Κεντρικά Γραφεία να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις του εγκλήματος».

Eugene-KasperskyΗ ομιλία του Eugene, με τίτλο «Υποστηρίζοντας την Έρευνα του Παγκόσμιου Ψηφιακού Εγκλήματος», κάλυψε το τοπίο των ψηφιακών απειλών τόσο του σήμερα όσο και του αύριο. Επίσης αναφέρθηκε στη συνεργασία ανάμεσα στη βιομηχανία και τις διακρατικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου καθώς και στη ζωτική της σημασία για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου, στον οποίο δεν υπάρχουν σύνορα.

Η ομιλία του Eugene ακολούθησε τις πρόσφατες ανακοινώσεις της INTERPOL και της  Kaspersky Lab σχετικά με την έναρξη της τεχνικής συνεργασίας τους.

  • Σχολιάζοντας τη στενότερη συνεργασία με την INTERPOL, ο Eugene Kaspersky δήλωσε: «Ο ψηφιακός κόσμος έχει μέχρι ενός σημείου ενωθεί με τον πραγματικό, σε ό,τι αφορά τις δυνατότητές τους, περιλαμβανομένης της ικανότητας να προκαλέσουν υλική ζημιά. Και παρόλο που οι καλοί και οι κακοί και στους δύο κόσμους συμπεριφέρονται με παρόμοιους τρόπους, ακόμη εμφανίζονται δυσκολίες στην αποτελεσματική εφαρμογή των τρεχουσών προσεγγίσεων στο νέο ψηφιακό κόσμο. Μοιάζει με τους έφιππους αστυνομικούς που προσπαθούν να πιάσουν τους ληστές που προσπαθούν να διαφύγουν με αγωνιστικά αυτοκίνητα».
  Η Kaspersky κατηγορείται για την ανάπτυξη ψεύτικων malware

Σχολιάζοντας τη συνεργασία με την Kaspersky Lab, ο Γενικός Γραμματέας της INTERPOL Ronald K. Noble δήλωσε: «Η INTERPOL πρέπει να συνεργαστεί με όλους τους σχετικούς φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν τον ψηφιακό και τον πραγματικό κόσμο ασφαλή από τους κυβερνοεγκληματίες. Η Kaspersky Lab είναι ένας από τους σημαντικότερους παγκόσμιους ηγέτες στην ασφάλεια του Διαδικτύου. Ο ιδρυτής της, Eugene Kaspersky, έχει αποδείξει τη θέληση και την προσωπική του δέσμευση στην υποστήριξη της επιβολής του νόμου σε αυτή την κοινή μάχη να καθαρίσουμε το Διαδίκτυο από το έγκλημα.
«Η Kaspersky Lab και άλλοι φορείς του ιδιωτικού τομέα, που ενώνουν τις δυνάμεις τους με την INTERPOL για να υποστηρίξουν την επιβολή του νόμου σχετικά με τον εντοπισμό και την έκθεση αυτών των κυβερνοεγκληματιών, θα βοηθήσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να προφυλαχτούν από το ψηφιακό έγκλημα.

«Η INTERPOL σχεδιάζει επίσης να δουλέψει με τα συστήματα και τους αναλυτές της Kaspersky Lab για να δημιουργήσει τον πρώτο ψηφιακό συναγερμό της INTERPOL που θα ενεργοποιείται κάθε φορά που εντοπίζεται ένας κακόβουλος κώδικας, ένα κακόβουλο λογισμικό ή κάποια άλλη ενέργεια ψηφιακού εγκλήματος με σοβαρό παγκόσμιο αποτέλεσμα».

  Αύξηση των επιθέσεων κατά 114% στον τομέα της εκπαίδευσης τα τελευταία 2 χρόνια

O Noboru Nakatani, Executive Director στην Παγκόσμια Μονάδα για την Καινοτομία (IGCI) της INTERPOL, η οποία θα ανοίξει στη Σιγκαπούρη το 2014, πρόσθεσε: «Η άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών  επιβολής του νόμου δεν είναι αρκετή για να παραμείνουμε ένα βήμα μπροστά από τους κυβερνοεγκληματίες. Η στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικής βιομηχανίας, και η κοινή δέσμευση για ανάπτυξη ικανοτήτων και  εκπαίδευση, είναι ζωτικής σημασίας για την κατάρτιση μιας πραγματικά παγκόσμιας στρατηγικής».

in

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


26  +    =  28