Πώς μια ανάρτηση στο Facebook μπορεί να σας στείλει στην φυλακή

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ελευθερία του λόγου τους δίνει το να δημοσιεύουν ό, τι θέλουν στο Facebook ή γενικότερα στο δια, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που ανακαλύπτουν με το πιο σκληρό τρόπο ότι αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό. facebook jail

Το Express κυκλοφόρησε ένα άρθρο για έναν άνθρωπο ο οποίος φυλακίστηκε επειδή τόλμησε να επικρίνει τον εργοδότη του σε απευθείας σύνδεση στο Facebook. Αγνοώντας τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει σχετικά με την ελευθερία του, δημοσίευσε μια απλή άποψη στο Facebook, και τελικά οδηγήθηκε στην φυλακή.

Ο Αμερικανός πολίτης Ryan Pate, ο οποίος εργαζόταν ως μηχανικός ελικοπτέρου για μια της Μέσης Ανατολής, διαμαρτυρήθηκε στην ιστοσελίδα του στο Facebook για το γεγονός ότι, ενώ ήταν σε άδεια και είχε πάει στη Φλόριντα για να επισκεφθεί την οικογένεια του, δεν του επετράπη από τον εργοδότη του να επεκτείνει την άδεια του κάποιες παραπάνω ημέρες. Ο Ryan Pate προσπάθησε τηλεφωνικά να πείσει τον εργοδότη του ότι η παράταση της αδείας του ήταν απολύτως αναγκαία λόγω τραυματισμού της πλάτης του, αλλά του αρνήθηκε επιπλέον ημέρες.

Εντελώς εκνευρισμένος από την απάντηση του εργοδότη του, ο Pate αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία του και την απογοήτευση του online στο Facebook. Η δημοσίευση του περιέχει την λέξη “πισώπλατα”, ότι δηλαδή του φέρθηκαν άνανδρα.

Ωστόσο, ο εργοδότης με κάποιον τρόπο έμαθε για την δημοσίευση του και απαίτησε να συλλάβουν τον Pate αμέσως μόλις πατήσει το πόδι του στα Αραβικά Εμιράτα. Όπως τελικά και έγινε.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχει ένας νόμος στα Εμιράτα που ορίζει σαφώς ότι κανένας υπάλληλος δεν επιτρέπεται να μειώσει ή να κακολογήσει τον εργοδότη του, πόσο μάλλον δημόσια.

Ωστόσο, αν και φαίνεται να είναι εντελώς παράλογος ένας τέτοιος νόμος στα μάτια ενός Αμερικανού πολίτη, ο Ryan Pate πέρασε 10 ημέρες στην φυλακή, στην συνέχεια βγήκε με εγγύηση και τώρα περιμένει την δίκη του αντιμετωπίζοντας πιθανή καταδίκη που μπορεί να φτάσει έως και 5 χρόνια φυλακή και χρηματικό πρόστιμο $50.000.

Αν και ο ίδιος έχει εκφράσει τη λύπη του και έχει ζητήσει συγγνώμη από τον εργοδότη του,δεν έχει πλέον άλλη επιλογή από το να περιμένει για την ποινή του. Στην δίκη του αναμένεται να υποστηρίξει ότι η επίμαχη δήλωση του έγινε από ξένο έδαφος και όχι από τα Εμιράτα, όποτε θα έπρεπε να τιμωρηθεί σύμφωνα με τους νόμους της χώρας που έγινε η δήλωση.

Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το τι μπορείτε να δημοσιεύσετε στο . Βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι τα Εμιράτα έχουν μία διαφορετική αντιμετώπιση προς τους ξένους υπηκόους που ζουν και εργάζονται στην χώρα τους. Αλλά μην ξεχνάμε ότι και πρόσφατα είχαμε μία αφύπνιση της Ελληνικής δικαιοσύνης με αιτία τις απαράδεκτες εναντίον του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply
  1. Σωστό όπως και το ότι η διαδικτυακή μας ip είναι ταυτότητα αναγνώρισης πράξεων.
    Το διαδίκτυο έγινε όπως και ο πραγματικός κόσμος με δικαιώματα και υποχρεώσεις…. sigh….*

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).