Το Drone του Facebook είναι μεγαλύτερο από ένα Boeing 737

Το αποκάλυψε νέα στοιχεία την Πέμπτη στο συνέδριο F8 Developer στο Σαν Φρανσίσκο για το σχέδιό της να προσφέρει web συνδεσιμότητα σε 4 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουν Internet.

Το φιλόδοξο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει , ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη όπως τα ονομάζουμε στα Ελληνικά για να διαθέσει το διαδίκτυο σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές, καθώς και σε χώρες του τρίτου κόσμου.facebook drone

Σύμφωνα με τον επικεφαλής αξιωματικό της τεχνολογίας του Faceboοk, Mike Schroepfer, το τελικό σχέδιο του πρωτότυπου τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφος του Faceboοk θα έχει φτερά σε σχήμα V και το άνοιγμα τους θα είναι μεγαλύτερο από το άνοιγμα των φτερών ενός 737. Η όγκος του δε θα είναι μεγαλύτερος από τον όγκο ενός μικρού αυτοκίνητου σύμφωνα με τους υπεύθυνους του project.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος του κοινωνικού δικτύου, έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη δοκιμαστική πτήση του στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανέφερε ο CEO Mark Zuckerberg στη σελίδα του στο Facebook.

“Θα τροφοδοτείται από ηλιακούς συλλέκτες που έχει στα φτερά του και θα είναι σε θέση να μείνει σε υψόμετρο πάνω από 60.000 πόδια για μήνες”, δήλωσε ο Zuckerberg.

Η κωδική ονομασία του πρωτοτύπου είναι Aquila από τον αετό της ελληνικής μυθολογίας ο οποίος ήταν αγγελιοφόρος του Δία. (σ.σ.: Ο Δίας σε αυτή την περίπτωση είναι ο Mark; πάει το καβάλησε το καλάμι…)

 

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).