Τι είναι το Like Farming στο Facebook

like-farming

Είναι ένα συνηθισμένο θέαμα πια στο : οι εγγεγραμμένοι χρήστες του ανεβάζουν εικόνες, βίντεο ή απλά γράφουν κάτι αναζητώντας τα “like” ή τα σχόλια των φίλων τους και όχι μόνο. Καμιά φορά θα έχετε προσέξει όι μερικές δημοσιεύσεις περιέχουν και κάποιο είδος της υπόσχεσης, του τύπου: “σχολιάστε και προσέξτε τι θα συμβαίνει στην εικόνα,” ή ” αν αυτή η δημοσίευση πιάσει πάνω από 100.000 “like”, θα βγεί ένα ρακούν.” Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι τέτοιου είδους δημοσιεύσεις που φαίνονται αρκετά καλοήθεις είναι στην πραγματικότητα μια μορφή απάτης που στο Facebook που ονομάζεται “Like .”


Συνήθως τέτοιου είδους δημοσιεύσεις τις βλέπουμε στις χιλιάδες σελίδες του Facebook. Είναι όπως προαναφέραμε αθώου περιεχομένου. όπως αποσπάσματα από διάσημα κείμενα, ρητά, ανέκδοτα, παροιμίες και φωτογραφίες.

Ωστόσο, ο πραγματικός σκοπός αυτών των σελίδων είναι συχνά να τραβήξουν την προσοχή του αλγόριθμου που χρησιμοποιεί το Facebook για να αρχίσουν να εμφανίζοντονται στο Timeline των χρηστών.

Μόλις το καταφέρουν, οι ιδιοκτήτες της σελίδας μπορούν αμέσως μετά να δημοσιεύουνδιαφημίσεις, αξιοποιώντας την άγνοια του κοινού προς δικό τους όφελος. Και ίσως η λέξη άγνοια να μην σας κάθεται καλά στο αυτί αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το ίδιο το κοινό βοήθησε στην ανάπτυξη της σελίδας.

Μερικές βέβαια από αυτές παραπέμπουν άμεσα σε πωλήσεις γεγονός που παραβιάζει τους όρους χρήσης του Facebook, αναφέρει το Facecrooks.

Οι  σύνδεσμοι των διαφημίσεων που δημοσιεύονται φτάνουν πολύ πιο μακριά από τα Timeline των εγγεγραμμένων της σελίδας, ξέρετε πως πάει, ο φίλος του φίλου, ώ φίλε. Όλοι αυτοί μπορούν να κάνουν ένα φαινομενικά αθώο κλικ και ο έξυπνος ιδιοκτήτης λαμβάνει την προμήθεια. Και αν είναι μόνο η προμήθεια δεν είναι και τόσο πρόβλημα. Έχουμε δει όμως αρκετές φορές τέτοιες σελίδες άγνωστης προέλευσης με μεγάλη επισκεψιμότητα να μοιράζουν .


Οι χρήστες του Facebook θα πρέπει να είναι πολύ επιλεκτικοί σχετικά με το που βάζουν τα like τους. Έχουμε ακούσει και δεν είναι πια μυστικό ότι σελίδες του Facebook με πολλά μέλη πωλούνται πανάκριβα σε εταιρείες που θέλουν να κάνουν .

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).